Musorujsag
Élő Eredmények

A női kettes sem szerzett olimpiai kvótát az evezős vb-n

MTI
Hétfőn férfi egypárban és férfi kettesben nem sikerült tokiói kvótát szerezni a vb-n.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 13. Pétervári-Molnár Bendegúz a riói nyári olimpia egypárevezős versenyszámának C döntőjében a Rio de Janeiró-i Rodrigo de Freitas tavon 2016. augusztus 13-án. Pétervári-Molnár Bendegúz második lett a futamban, így a 14. helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Polivka Dóra, Krémer Eszter női kettes nem jutott elődöntőbe a Linzben zajló olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon, így eldőlt, hogy a magyarok ebben a számban sem szereznek olimpiai kvótát.

A szerdai negyeddöntőkből az első három helyezett jutott be az AB elődöntőbe, a legjobb 12 közé. A magyar páros futamában sokáig a negyedik helyen állt, de a végén még a csehek is megelőzték, így 7:25.940 perces eredménnyel az 5. helyen zárt, ami csupán a csütörtök délelőtti CD elődöntőhöz (13-24. hely) volt elég. A futamgyőztes ausztrálok nagyon gyorsan megnyugtató előnyre tettek szert, és rajt-cél győzelmet arattak, mögöttük az ír és az olasz hajó egymással küzdött, féltávnál a magyarok már utóbbi két egységhez képest is jelentős hátrányban voltak.

A versenyszám szerepel a tokiói olimpia programjában, a nőknél 25 egység indult a vb-n, ahonnan a legjobb 11 szerez kvalifikációt. A magyarok a vasárnapi előfutamban 7:30.750 percet eveztek.

A paraevezős Pető Zsolt a PR1 egypár reményfutamában a harmadik helyen zárt, így neki sem sikerült bejutnia a legjobb 12 közé. A tokiói paralimpiára a versenyszám legjobb hét egysége szerez kvalifikációt.

Hétfőn férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz, míg férfi kettesben Simon Béla, Juhász Adrián nem jutott a 24 közé, így a riói olimpián szereplő két egységnek a vb-n nem sikerült tokiói kvótát szereznie. Pétervári-Molnárnak ehhez a legjobb kilencben, a kettesnek a legjobb 11-ben kellett volna végeznie.

További tartalmak