Musorujsag
Élő Eredmények

Bodonyi neve is felkerült a kajak-kenu örökös bajnokainak falára

Bodonyi neve is felkerült a kajak-kenu örökös bajnokainak falára

mti
Az augusztusi szegedi világbajnokságon pályafutása negyedik és ötödik vb-aranyérmét megszerző Bodonyi Dóra, illetve Csernák Károly mesteredző neve ünnepélyes keretek között felkerült kedden a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában található márványtáblára.

Az ünnepi eseményen Schmidt Gábor, a szövetség elnöke kiemelte, hogy a sportágban nagy értéke van az örökös bajnoki és a mesteredzői címnek, ez a megbecsülése azoknak a versenyzőknek és trénereknek, akik évek óta szállítják az érmeket és a sikereket.

„A kajak-kenu az idén is igazi sikersztori volt, az augusztusi szegedi vb döntőiben tízezrek szurkoltak versenyzőinknek. Az eddig megszerzett 13 olimpiai és három paralimpiai kvóta azt jelzi, hogy a sportág stabilan indulhat neki a Tokióig vezető hátralévő útnak” – mondta Schmidt.

Medveczky Erika nyolcszoros világbajnoka, aki tavaly óta örökös bajnoka a sportágnak, Bodonyi méltatásakor kiemelte, hogy „nagyon fiatalon került a felnőttek közé, sok hullámvölgy volt a pályafutásában, de mindig képes volt megújulni, és csendes tenni akarásával mindig ott áll a négyes mellett.”

Az eseményen elhangzott, hogy Bodonyi Dóra, aki augusztusban a női kajaknégyes tagjaként és egyes 5000 méteren nyert aranyat, a sportág 54. örökös bajnoka, amely címhez olimpia arany, vagy öt felnőtt vb-cím szükséges.

„A 2017-ben megnyert első világbajnoki címem óta sokat változott a hozzáállásom, a négyesben nem én vagyok a mérvadó, adok a tapasztaltabbak véleményére” – mondta az ünnepségen Bodonyi.

A Magyar Edzők Társasága mesteredzői kollégiuma által a közelmúltban mesteredzői díjban részesített Csernák Károly edzőről méltatója, Vaskuti István olimpiai bajnok kiemelte, hogy „Karesz igazi nevelőedző”, aki 35 éve tevékenykedik a sportágban.

„Szerencsés embernek tartom magam, mert azokkal az edzőlegendákkal, akik mellé felkerült a nevem, még együtt dolgozhattam” – jegyezte meg Csernák, aki nevelőedzője volt többek között a 2000-ben olimpiai bronzérmes Bártfai Krisztiánnak és a mostani válogatottban is szereplő, kétszeres világbajnok Balaska Márknak.

További tartalmak