Musorujsag
Élő Eredmények

Május végéig egyetlen kajak-kenu versenyt sem rendeznek meg

Május végéig egyetlen kajak-kenu versenyt sem rendeznek meg

MTI
A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) május végéig valamennyi versenyét törölte vagy elhalasztotta, egyúttal arról is döntött, hogy miként osztaná szét a fennmaradt olimpiai és paralimpiai kvótákat.

Szerdai hírleveléből kiderült, a döntésnek több olimpiai és paralimpiai kvalifikációs viadal is áldozatául esett, köztük a gyorsasági szakágban az első világkupa, a racicei európai kontinentális kvalifikációs verseny. A második, duisburgi világkupát ugyanakkor június végén még pótolhatják, de erről csak április végén dönt az ICF a szervezőkkel közösen. A magyarok a tavalyi vb alapján öt férfi és hat női kajakos, továbbá két női kenus indulási joggal rendelkeznek.

A szlalom kajak-kenuban elmarad a kvótaszerző kontinensviadal, ebben a szakágban a világranglista alapján töltik majd fel a mezőnyt a tokiói játékokra. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal se lesz magyar versenyző az olimpián.

Amennyiben Duisburgban nyáron meg tudják rendezni a versenyt, akkor ott lehet majd paralimpiai kvótákhoz jutni, ha nem, akkor a tavalyi vb alapján egészítik ki a mezőnyt. A parakajakosoknak és -kenusoknak egyébként a németországi verseny a világbajnokságuk lenne.

Az ICF azok után döntött a kvótahelyzetről, hogy kedden egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

A nem olimpiai számok szegedi világbajnoksága továbbra is július 10-12-i dátummal szerepel az ICF versenynaptárában.

Borítókép: Szeged, 2019. augusztus 22. Kozák Danuta és Kárász Anna (elöl, b-j) a női kajak párosok 500 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak