Musorujsag
Élő Eredmények

Mike Róbert: Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem

Mike Róbert: Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem

MTI
Mike Róbert, világbajnok kenus azt mondta, hiába halasztották el az olimpiát, ő akkor is ott szeretne lenni Tokióban Korisánszky Dáviddal párosban.

„Úgy készültem, hogy ez lesz az utolsó évem, az utolsó olimpiám, de mivel ciklusokban gondolkodok, ezért alkalmazkodom a halasztáshoz – nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek a májusban 36. születésnapját ünneplő versenyző. – Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem, azt sem tudom pontosan, hogy idén milyen versenyek lesznek, próbálom fizikálisan és mentálisan is konzerválni a formám.”

A KSI SE kenusai Oláh Tamás vezetésével szinte az egész februárt a dél-afrikai edzőtáborban töltötték, kiváló körülmények között. A négy versenyzőből már tavaly kialakult a két páros, a Mike Róbert, Korisánszky Dávid duó mellett Bakó Tamás Sáfrán Mátyással térdelt össze, az egységek célja természetesen a kvótaszerzés lett volna a tavaszi pótkvalifikációs versenyen, amely az olimpia elhalasztásával együtt egy évvel későbbre került.

„Nem tudom, hogy mennyire kedvez ez a plusz egy év a kvótaszerzés szempontjából a magyar kenus szakágnak. Az a baj, hogy kevesen vagyunk a kajakosokhoz képest. Valószínűleg jó lett volna, ha idén többet tudunk versenyezni, hogy a fiatalabbak is szerezhessenek versenyrutint, de ez egy új helyzet, ezt kell megoldanunk jövőre” – fogalmazott Mike Róbert.

A KSI kenusai a járványhelyzet ellenére nem szakadtak ki a megszokott környezetükből, most naponta egyszer eveznek a Gubacsi-hídnál.

Férfi kenuban Magyarországnak egyelőre nincs kvótája a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokra, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el egy évvel.

Borítókép: Korisánszky Dávid és Mike Róbert a szegedi kajak-kenu vb-n (Fotó: MKKSZ)

További tartalmak