Elgázolt társa helyett új párral készül Kammerer Zoltán

Legkorábban szeptemberben versenyezhet újra a futás közben elgázolt Gál Péter, Kammerer Zoltán így új párral, Varga Ádámmal indul a kajakpárosok 1000 méteres számában a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által szervezett három edzésversenyen.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyetemi világbajnok Gál Pétert egy zebrán ütött el egy autó, melynek 21 éves sofőrje ellen vádat emelnek. A 26 éves kajakosnak – aki a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán társa – mindkét válla kificamodott, ezt leszámítva azonban súlyosabb sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Kammerer Zoltán és Gál Péter a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 23-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)Kammerer Zoltán a Kossuth Rádiónak elmondta, napi kapcsolatban van elgázolt társával, aki igyekszik úgy kezelni a balesetet, hogy sokkal rosszabbul is járhatott volna, illetve hogy az olimpia elhalasztásának köszönhetően így is lesz ideje felkészülni a versenyszezonra. „Elég nagy a baj, de sokkal rosszabb is lehetett volna, mégicsak egy gázolásról beszélünk” – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok.

Kammerer hozzátette, Varga Ádámmal közös szereplés nem ismeretlen számára, a tavaszi, spanyolországi edzőtáborban már ültek egy hajóban, és egyébként is volt szó arról, hogy a három fordulós tesztverseny valamelyik állomásán vele fog indulni, így ez már jövő kedden meg fog történni.

A 42 éves sportember elmondta, míg Gál Péterrel már kialakult a versenystílusuk, Varga Ádámmal még nem versenyeztek együtt. „Edzéseken próbáljuk megcsinálni minél optimálisabban a pályát, de ez nyilván nem egy-két összeüléstől lesz tökéletes. Most azon vagyunk, hogy jövő kedden minél többet kihozzunk magunkból, nyilván van valamennyi hátrányunk a többi párossal szemben, de elég hosszú még a szezon, hogy összecsiszolódjunk.”

Kammerer szerint ha valóban nem kell műteni, akkor már a szeptemberi, szegedi világbajnokságon újra egy hajóban szerepelhet Gál Péterrel. Hozzátette, a legfontosabb most az, hogy megtalálják a legerősebb magyar párost, megszerezzék az olimpiai kvótát, utána pedig a hazai válogatókon még újabb párosokat is ki lehet próbálni.


Az interjúért kattintson a lejátszóra!