×

Kettős győzelemmel tért vissza szívműtétje után a világbajnok Molnár Péter

Több mint egy év kihagyás után tért vissza a mezőnybe a szívműtéten átesett Molnár Péter, aki két győzelem részese volt az 500 méteres kajaknégyes tagjaként a válogatott keddi edzésversenyén.

Molnár Péter a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián. Molnár a hetedik helyen végzett, így összesítésben a 15. lett. MTI Fotó: Kovács Tamás
A 34 éves kajakos tavaly tavasszal esett át a születési rendellenesség miatt szükséges beavatkozáson, így a szegedi világbajnokságot is kihagyva idén tért vissza.

A rutinos versenyző kedden Birkás Balázs helyére ült be a tavalyi vb-n már kvótát szerzett kajaknégyesbe, így Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor beülési sorrendben összeállt a régi-új kvartett, amely mindkét keddi edzésversenyt megnyerte.

„Nagy motivációt ad, hogy most itt tartok, ahol tartok. A srácok számítanak rám és számíthatnak rám, bizonyítani tudtam, hogy helyem lehet ebben a négyesben” – nyilatkozta az M1 stábjának a K-2 200 méteren világbajnok versenyző, akinek azonban még bizonyítania kell, hiszen nincs kőbe vésve a névsor.


„Ezt a formációt a következő versenyre még meghagyom, de két olyan embert kéne még találnunk, aki beleillik ebbe az egységbe, hogy erősítsük a versenyhelyzetet és legyen cserelehetőség az olimpiáig, hiszen bármi megtörténhet” – fogalmazott Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A női kenusoknál Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső, valamint kettejük duója uralta a keddi napot, egyéniben egy-egyet nyertek, kettesben pedig mind a kettő futamot behúzták.

A felnőtt válogatott edzésverseny-sorozata a jövő héten Szolnokon folytatódik.