×

Kammerer Zoltán: Eldöntöttem, az olimpiáig mindenképpen kajakozok

A hatodik olimpiájára készülő Kammerer Zoltán kajakos szerint jövőre még jobb párost alkothatnak Varga Ádámmal.

Kammerer Zoltán és Varga Ádám (Fotó: mkksz.hu)

"Minden rosszban van valami jó. Persze az nem jó, hogy az olimpiát elhalasztották, de jövőre még erősebb párosunk lehet Varga Ádámmal, aki sokat fejlődhet egy esztendő alatt" - mondta az M4 Sport Sporthíradójában a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer 21 éves társáról, akivel kifejezetten jól szerepelt a koronavírus-járvány alatt rendezett edzésversenyeken.

A 42 esztendős sportoló fele annyi idős partnerével május végén kétszer célfotóval kapott ki a Noé Zsombor, Dombvári Bence duótól, majd júniusban egy-egy győzelmet és második helyet szerzett. Kammerer a júliusi viadalon egy futam erejéig Dombvárival ült össze, kettősük pedig első lett.

"Eldöntöttem, a tokiói olimpiáig mindenképpen kajakozok - mondta Kammerer arra utalva, elhatározásán nem változtatott az, hogy 2021-ben rendezik meg a játékokat. - Egy év még van bennem".

Az olimpiai részvételével kapcsolatban közölte, nem azért van kevesebb esélye csapatba kerülni, mert a tudása megkopott, hanem azért, mert a korábbi olimpiákkal ellentétben nyolc helyett csak hat fő indulhat.

A férfi kajakosok jelenleg öt kvótával rendelkeznek, Kammerer szerint mivel a négyes és a világbajnok Kopasz Bálint prioritást élvez, legnagyobb eséllyel úgy juthat ki a tokiói játékokra, ha sikerül megszerezni a hatodik indulási jogot, majd megnyeri a válogatót és erős teljesítményt nyújt jövőre az Európa-bajnokságon.