×

Varga Ádám csak a parton tudta meg, hogy legyőzte a világbajnokot

A fiatal kajakos nem tartja elképzelhetetlennek, hogy párosban is kipróbálják kopasz Bálinttal.

A múlt héten Szolnokon rendezett kajak-kenu ob legnagyobb meglepetése volt, hogy a férfiak kajak 1000 méteres döntőjében Varga Ádám legyőzte a világbajnok Kopasz Bálintot.

A mindössze 20 esztendős kajakos az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, a vízen még nem érezte, hogy nyert, csak amikor kijött, akkor mondták neki, hogy sikerült legyőznie a legnagyobb esélyest.

"Előzetesen az volt a célom, hogy minél közelebb kerüljek hozzá, hiszen ő tavaly mindent megnyert itthon és nemzetközi szinten is. Szerettem volna hozzá képest egy hajón belül végezni. Amikor beértünk, nem is akartam elhinni, hogy győztem. Először azt hittem, ő nyert" - mondta Varga

A futam után ellenfele és edzője is gratulált neki. Varga kiemelte, korábban már próbálkoztak Kopasszal párosban is, de akkor nem volt meg köztük a kellő összhang. Ennek ellenére szívesen kipróbálná újra. Úgy véli, jót tenne a magyar kajak-kenunak, ha sikerülne egy egészséges rivalizálást kialakítanunk, és húznánk egymást felfelé

Varga a magyar bajnokságon a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltánnal indult K-2 1000 méteren, és nyert is. Ezzel a duóval kapcsolatban felidézte, hogy tavaly ősszel ültek először össze, és ez a páros már elsőre is működött.
A teljes interjút itt nézheti meg: