Musorujsag
Élő Eredmények

Kammerer Zoltán: Örülök is, hogy ez volt az utolsó téli felkészülésem, meg nem is

MTI
Hosszú, több mint három évtizedes pályafutása utolsó téli felkészülését végzi a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán, aki szeretne ott lenni a tokiói játékokon.

A 42 éves versenyző – aki eddig öt olimpián indult – az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön azt mondta, most is azt érzi, mint tavaly ilyenkor, hogy lassan vége.

„A halasztással kaptam még egy évet a kajakozásra. A téli edzéseket az ember általában nem szereti, de én most lelkes vagyok, mert tudom, hogy ez az utolsó ilyen időszak. Ez egyszerre jó és rossz érzés is” – fogalmazott Kammerer Zoltán.

A sportoló idén az 1000 méter párosra fókuszál, ebben a számban még kvótákat akar gyűjteni a magyar válogatott. Két éve Gál Péterrel, tavaly pedig Varga Ádámmal és Dombvári Bencével aratott sikereket ezen a távon, és szerinte idén is e három versenyző közül kerül majd ki a párostársa.

Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb az indulási jog kiharcolása májusban, a szegedi pótkvalifikációs regattán, aztán majd hazai vízen eldöntik, hogy melyik duó is utazik Tokióba.

További tartalmak