Musorujsag
Élő Eredmények

Lesz magyar az olimpián szlalom kajak-kenuban

Lesz magyar az olimpián szlalom kajak-kenuban

MTI
A szlalom kajak-kenu női kenu számában kvótát kapott a tokiói játékokra Magyarország - erről értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF). A sportág ezen válfajában először szerepelhet magyar versenyző az ötkarikás játékokon.

Bár a múlt heti, olaszországi kvalifikációs Európa-bajnokságon a magyarok nem jártak sikerrel az indulási jog begyűjtését illetően, a kontinentális viadalok után az ICF kiosztotta a még rendelkezésre álló kvótákat, s ezekből a magyaroknak is jutott.

„Női kenuban a világbajnoki eredmények alapján mi is kaptunk indulási jogot” – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint az osztrák származású Schmid Julia fog indulni a japán fővárosban.

„Régóta stabil szereplője a mezőnynek, és évről-évre egyre jobb teljesítményt látunk tőle. Biztos vagyok benne, hogy az olimpiai indulás lehetősége hatalmas lökést ad neki, és az egész magyar szlalom kajak-kenu szakágnak. Az ICF ráadásul arról tájékoztatott bennünket, hogy férfi kajakban Potocny Marcel előtt is már csak egy ír versenyző van a rangsorban, aki még nem szerzett kvótát” – fogalmazott Schmidt Gábor.

Borítókép: commons.wikimedia.org

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Valter Attila: Az életem árán is küzdeni fogok a rózsaszín trikóért
Ezt gondolta magában Valter Attila, miközben haladt a cél felé a Giro d'Italia hatodik, Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszán, melynek végén átvette a vezetést összetettben, így a rózsaszín trikót is. A 22 éves kerékpáros fantasztikust sikert ért el, hiszen magyar versenyző még soha nem viselt élen állónak járó dresszt háromhetes viadalon.
Kerékpár
Márton Anita családjával utazna a tokiói olimpiára
Naponta kétszer edz Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, akit néha még kislánya, a januárban született Luca is elkísér a terembe. Anitának már megvan az olimpiai kvótája, így ő már biztosan utazik Tokióba, ahova lehet, hogy családja is elkíséri. Az olimpikon a felkészüléséről és az anyaságról is mesélt szerdán este az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában Csitári Gergelynek.
Atlétika