Musorujsag
Élő Eredmények
×

"Eléggé nyomott az idő, magas a páratartalom" – Kopasz Bálint az előfutam megnyerése után

"Eléggé nyomott az idő, magas a páratartalom" – Kopasz Bálint az előfutam megnyerése után

m4sport.hu | Szerencsés Szilveszter
A férfi királykategóriában, K-1 1000 méteren csak a futamgyőzelem ért egyből döntőt, de a magyar tábornak nem volt izgulnivalója, a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kopasz Bálint ugyanis utcahosszal nyerte a versenyét. Igazi riválisa nem akadt, ő pedig a saját tempójában haladva fölényes győzelmet aratott a kajak-kenu világbajnokságon.

(MTI/Szigetváry Zsolt)

 

“Arra figyeltem, hogy legyen egy bemelegítős 1000 méterem, hiszen délután 500 méteren fogok evezni négyesben. Jó volt ez a pálya, jó formában érzem magam, de nem volt olyan kellemes és könnyű, mint Tokióban az előfutam – eléggé nyomott az idő, magas a páratartalom és szembeszél volt, így kevésbé volt gyors a pálya” – fogalmazott Kopasz Bálint a könnyedén megnyert előfutamot követően.

(MTI/Szigetváry Zsolt)

Kopasz három számban érdekelt a világbajnokságon: “nem lesz könnyű az biztos, azt hittem jobb körülmények lesznek és emiatt mondom, hogy nehezebb dolgom lesz három olimpiai számot elvinni. Nekünk élsportolóknak nem jók a körülmények, abszolút nem üti meg a minőségi szintet. Most látva ezt, remélem nem bánom meg, hogy ennyi számban indultam, de meg kell nézni azt is, hogy bírom. Jó formában jöttem ide, sok pozitív töltéssel – ezt szeretném továbbvinni a többi számra is.”

További tartalmak