Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiss Péter Pál aranyérmes KL1 férfi 200 méteren a kajak-kenu világbajnokságon

Kiss Péter Pál aranyérmes KL1 férfi 200 méteren a kajak-kenu világbajnokságon

m4sport.hu/MTI
A parasportoló Kiss Péter Pál aranyérmet nyert KL1 férfi 200 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

 

A Budapesti Honvéd 19 éves, paralimpiai bajnok versenyzője a pénteki fináléban végig irányította a futamot, piros-fehér-zöld hajójával a rajt után rögtön az élre állt, s bár brazil riválisa a hajrában megpróbálta megszorítani, magabiztos győzelmet aratott. Kiss 2019 és 2021 után sorozatban harmadszor nyert.

A döntő

„Nagy izgalommal álltam be a rajtgépbe, nagyon vártam már ezt a versenyt, mert ez volt az a viadal, ami sok idő után ismét a normális kerékvágásban ment: végre voltak nézők, szurkolók, úgyhogy nagyon jó volt, vártam, ráadásul nyerni is sikerült, ami külön öröm. Mostanában jól megy a rajt, sokat gyakoroltam erre, eleinte azért ez nem volt ilyen jó. Az idő is jó volt, kicsit féltem, hogy hideg lesz itt kint, de maradt a jó idő. Nagyon kedves élmény lesz számomra ez a cím, most először vagyok Amerikában, a tengerentúlon, úgyhogy ez külön öröm volt” – nyilatkozta Kiss Péter Pál az aranyérem után.

A szám másik magyar indulója, a 42 esztendős, riói paralimpiai ezüstérmes Suba Róbert negyedik lett a döntőben.

A további két magyar érdekeltségű pénteki fináléban Rozbora András a hetedik helyen végzett KL2 200 méteren, míg Kiss Erik nyolcadikként zárt KL3 200 méteren.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak