Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztosan kezdtek Pozsonyban a magyar kajakosok és kenusok

Magabiztosan kezdtek Pozsonyban a magyar kajakosok és kenusok

m4sport.hu
A magyar fiatal kajakosok és kenusok magabiztosan, többségében első-második helyezésekkel jutottak tovább a Pozsonyban zajló olimpiai reménységek versenyén.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki nyitónapon 126 futamot rendeztek, a kajakos Debreczeni Lora Scarlett például három számban is rajthoz állt.

„Sajnos Horváth Maja lebetegedett, így egy kicsit át kellett rendezni a nevezéseinket, Lora példának okáért nem a saját korosztályában versenyzett, de így is kimagaslóan teljesített – mondta Dónusz Éva csapatvezető, aki a sűrű programból a 2007-es születésű versenyzőkből álló fiú kajak négyest is kiemelte: Konyecsni Milán, Jancsó Levente, Mircse Zoltán Iván és Szabó Vilmos a mezőny legkisebbjeiként szerepeltek magabiztosan a futamukban.

Dónusz Éva elégedett volt a csapat első napi teljesítményével és hozzátette, az olimpiai reménységek versenyének az a jelentősége, hogy minél több gyerek kaphasson megmérettetési lehetőséget a nemzetközi mezőnyben, felmérhesse tudását, hol is tart világviszonylatban a korosztályában.

Borítókép: Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

További tartalmak

Kapcsolódó hírek