Musorujsag
Élő Eredmények
×

Taroltak a magyar fiatalok a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén

Taroltak a magyar fiatalok a pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén

m4sport.hu
A magyar küldöttség fölényesen zárt az éremtáblázat tetején a Pozsonyban vasárnap véget ért Olimpiai Reménységek Versenyén, köszönhetően a begyűjtött 64 éremnek, amiből 29 arany volt.

A magyar kajakosok és kenusok a vasárnapi zárónapon sem engedtek ki és újabb 17 éremmel gyarapították az eddig megszerzett 47-et.

A magyar csapat összesen 64 érmet szerzett, ráadásul 29 alkalommal állhattak fel a dobogó legfölső fokára, amivel toronymagasan végeztek az éremtáblázat élén, a második helyezett Németország mindössze 6 aranyat tudott begyűjteni.

A magyar éremhalmozásból Mitropoulos Iliász, Gazdag Marcell és a Varga Bence, Szabó Levente kajakpáros egyaránt 3-3 győzelemmel vette ki a részét, ők hárman a zárónapon is diadalmaskodni tudtak.

„Ma volt pár olyan második helyünk, ami picikén múlt csak, de a kétszáz méter erről szól, nüanszok döntenek az érmek sorsáról. A párosaink többsége minden távon dobogós helyeket tudott begyűjteni, ami biztató a jövőre nézve, az azonban kiderült, hogy a négyeseken van mit csiszolni, van mit átgondolnunk a 2023-as idényre. Összességében ilyen szereplésre számítottunk, a csapat nagyon jó volt, még úgyis, hogy a legjobbak hiányoztak, hiszen a szegedi ifjúsági világbajnokságon szereplő versenyzők nem indultak ezen a viadalon. Az Olimpiai Reménységek Versenyének az a célja, hogy minél több gyereknek versenyzési lehetőséget, nemzetközi tapasztalatot biztosítsunk, úgy érzem, versenyzőink kihozták magukból, amit tudnak és ez a viadal nagy lökést és motivációt ad majd nekik a jövőre nézve”– mondta Dónusz Éva csapatvezető.

Borítókép: (fotó: kajakkenusport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újabb magyar éremeső a kajak-kenu olimpiai reménységek versenyén
A magyar csapat 14 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett a szombati 500 méteres döntőkben a Pozsonyban zajló olimpiai reménységek versenyén. A magyar fiatalok összességében 46 éremmel – köztük 23 arannyal – toronymagasan vezetik az éremtáblázatot, a második helyen álló csehek mindössze három aranyérmet szereztek szombatig.
Kajak-kenu