Musorujsag
Élő Eredmények
×

Újabb magyar éremeső a kajak-kenu olimpiai reménységek versenyén

Újabb magyar éremeső a kajak-kenu olimpiai reménységek versenyén

m4sport.hu
A magyar csapat 14 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett a szombati 500 méteres döntőkben a Pozsonyban zajló olimpiai reménységek versenyén. A magyar fiatalok összességében 46 éremmel – köztük 23 arannyal – toronymagasan vezetik az éremtáblázatot, a második helyen álló csehek mindössze három aranyérmet szereztek szombatig.

A szövetség tájékoztatása szerint a szombati 500 méteres döntők során 14 aranyat nyertek a magyar versenyzők. Egyesben Tamás Gergő (K-1, 17), Debreczeni Lora Scarlett (K-1, 17), Kiszely Petra Diána (C-1, 17), Szegi Zsombor (C-1, 16), Sárkány Réka (C-1, 16), Gazdag Marcell (K-1, 15), Gyányi Milán (C-1, 15), Horváth Kata (K-1, 15) és Paragi Petra Laura (C-1, 15) is diadalmaskodni tudott. A párosok mezőnyében Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász (C-2, 17), a Szabó Levente, Varga Bence páros (K-2, 15-16), a Holló Hanna Havadi, Mészáros Anna kettős (K-2, 15-16), valamint a Matkovics Vanda Zita, Paragi Petra Laura duó (C-2, 15-16) is a legjobbnak bizonyult és a négyesek csatározásában is begyűjtött egy elsőséget a Borbély László, Herda Richárd Viktor, Szűcs Milán Ádám, Tamás Gergő kajaknégyes.

„Elsöprőnek mondható a csapat mai eredménye, a tegnapi ezer méterek után nagyon sokan tudtak ötszáz méteren is diadalmaskodni. Gazdag Marcell, Debreczeni Lora és Sárkány Réka ismét imponáló győzelmet aratott, és minden dicséretet megérdemel Szegi Zsombor is az elsőségért. A párosoknál fölényesen nyert a Matkovics Vanda, Paragi Petra kenukettes és a Holló Hanna, Mészáros Anna kajakkpáros is. És hogy a Mészáros családban teljes legyen az öröm, Milán is felállhatott a dobogó legfelső fokára Mitropoulos Iliásszal a párosban. A párosoknál Varga Bence és Szabó Levente között tökéletes az összhang, jó nézni őket versenyezni. A négyesek versenyében fiú kajakosaink elhozták az aranyat, a kenusoknak összejött egy szép bronzérem, aminek nagyon örültek, míg a lányok talán elfáradtak az egyes és páros csatáktól, nekik ezúttal nem sikerült a dobogóra állni” – értékelt a szövetség honlapján Dónusz Éva csapatvezető.

Borítókép: Borbély László, Herda Richárd Viktor, Szűcs Milán Ádám, Tamás Gergő (Fotó: kajakkenusport.hu)

További tartalmak