Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Győri VSE kajakosai domináltak a Marathon Challengen

A Győri VSE kajakosai domináltak a Marathon Challengen

m4sport.hu
A szekszárdi szakasz végével eldőltek a Marathon Challenge győztesei. Az ifiknél a Győri VSE két tehetséges sportolója, Németh Anna és Varga Olivér győzött, míg a felnőtteknél Kiszli Vanda és Csima Ferenc.

Az idei sorozat három állomásból állt, és négy kategóriában hirdetett győztest. A felnőtt női és férfi számokban Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) és Csima Ferenc (Kaposvári Vízügy SC) bizonyult a legjobbnak, míg az ifjúsági versenyeken a Graboplast Győri VSE két sportolója Német Alma és Varga Olivér végzett az élen.

Az idei Marathon Challenge április 30-án Kaposváron kezdődött, és szeptember 17-én Szekszárdon ért véget. A sorozat a tavalyi év után másodszor lett meghirdetve, elsődleges célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a maraton szakág számára és segítse a felkészülést a szezon fő eseményeire.

A 2022-es Marathon Challenge állomásai:
Április 30.: Világjátékok válogató, Vígh Sándor Emlékverseny, Kaposvár (30, 26, 22 és 18 km)
Május 7.: Mosoni-Duna 75 River Downhill, Mosonmagyaróvár (75 km)
Szeptember 17.: III. Sió Kupa, Szekszárd (7km)

Férfi felnőtt kajakban Csima Ferenc érte el a legtöbb pontot az összetettben. Az 1972-es születésű versenyző győzött a mosonmagyaróvári 75 kilométeres versenyen, előtte Kaposváron tizedik lett 30 kilométeren, végül Szekszárdon negyedikként zárta a hét kilométeres távot. Mögötte a második helyen mindössze 3 ponttal lemaradva Boros Adrián végzett.

Végeredmény:

 1. Csima Ferenc (Kaposvári Vízügy SC) 33 pont
 2. Boros Adrián (Graboplast Győri VSE) 30 pont
 3. Noé Bálint (Budapesti Honvéd SE) 20 pont

A hölgyeknél Kiszli Vanda szerezte a legtöbb pontot. A sportág örökös bajnoka Kaposváron fölényesen győzött – ezzel kvalifikálta magát a birminghami Világjátékokra, ahol aztán két aranyat is szerzett. A mosonmagyaróvári állomást kihagyta, ám Szekszárdon újra ott volt a mezőnyben, de ezúttal nagy riválisa, Czéllai-Vörös Zsófia mögött be kellett érnie a második hellyel. Czéllai egyébként mindössze 5 ponttal maradt le Kiszlitől, a szekszárdi sikere mellett, Kaposváron harmadik lett.

Végeredmény:

 1. Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) 35 pont
 2. Czéllai-Vörös Zsófia (Graboplast Győri VSE) 30 pont
 3. Hatoss Dorka (Graboplast Győri VSE) 27 pont
(fotó: kajakkenusport.hu)

Ifjúsági korosztályban a fiúknál Varga Olivér gyűjtötte a legtöbb pontot, miután a Kaposváron (22 km) és Szekszárdon is nyerni tudott. Turgonyi Olivér ugyanezen a két állomáson harmadik, illetve második lett.

Végeredmény:

 1. Varga Olivér (Graboplast Győri VSE) 40 pont
 2. Turgonyi Olivér (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 27 pont
 3. Ferencz Bence (Graboplast Győri VSE) és Horváth Tamás (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 20-20 pont

A lányoknál kétség sem férhetett Németh Alma sikeréhez. A győriek tehetsége az első két állomáson egyaránt győzni tudott, Szekszárdon pedig harmadikként zárt, de így is fölényesen nyerte az összetett versenyt Vígh Vivien előtt.

Végeredmény:

 1. Németh Alma (Graboplast Győri VSE) 52 pont
 2. Vígh Vivien (Szekszárdi Kajak-Kenu SE) 32 pont
 3. Horváth Emőke (Tolnai Kajak-Kenu SE) 23 pont
Borítókép: (fotó: kajakkenusport.hu)

További tartalmak