Musorujsag
Élő Eredmények

Sanghajban rendezik a 2025-ös evezős-világbajnokságot

Sanghajban rendezik a 2025-ös evezős-világbajnokságot

MTI
A Nemzetközi Evezős Szövetség kongresszusán Sanghajnak ítélték a 2025-ös világbajokság rendezési jogát, Amszterdam pedig a 2026-os vb-t kapta meg, egyelőre feltételesen.

A közgyűlést Prágában tartották, a közeli Racicében rendezett múlt heti vb után – írta az insidethegames.biz portál.

A 2025-ös világbajnokságnak a kínai és a holland város is otthont szeretett volna adni, végül a küldöttek többsége Sanghajt támogatta. Amszterdam egy évvel később lehet házigazda.

Sanghaj eredetileg a 2021-es világbajnokságot bonyolította volna le, de a szervezőbizottság végül visszaadta a rendezési jogot a Kínában bevezetett szigorú koronavírus-protokoll miatt.

Borítókép: Facebook/Magyar Evezős Szövetség - Hungarian Rowing Federation

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Győri VSE kajakosai domináltak a Marathon Challengen
A szekszárdi szakasz végével eldőltek a Marathon Challenge győztesei. Az ifiknél a Győri VSE két tehetséges sportolója, Németh Anna és Varga Olivér győzött, míg a felnőtteknél Kiszli Vanda és Csima Ferenc.
Kajak-kenu
Újabb magyar éremeső a kajak-kenu olimpiai reménységek versenyén
A magyar csapat 14 arany-, 9 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett a szombati 500 méteres döntőkben a Pozsonyban zajló olimpiai reménységek versenyén. A magyar fiatalok összességében 46 éremmel – köztük 23 arannyal – toronymagasan vezetik az éremtáblázatot, a második helyen álló csehek mindössze három aranyérmet szereztek szombatig.
Kajak-kenu
Varga Ádám az olimpiai kvótaszerzést minden elé helyezi
A kajakos Varga Ádám egy sűrű hónapot tudhat maga mögött: három nemzetközi versenyen indult, ezeken négy érmet nyert, két aranyat és ezüstöt. A szegedi U23-as világbajnokság után az M4 Sporthíradónak értékelte az elmúlt hetek eseményeit, illetve már előre tekintett, a jövendő feladatokra.
Kajak-kenu