Musorujsag
Élő Eredmények

Fotó: megszületett Kozák Danuta második gyermeke

Fotó: megszületett Kozák Danuta második gyermeke

m4sport.hu
Hétfőn megszületett Kozák Danuta, hatszoros olimpiai bajnok kajakos második lánya, Mila. Érkezését közösségi oldalán jelentette be.

A legtöbb olimpiai aranyérmet nyerő magyar női kajakos első gyermeke, Somogyi Zora 2017 júniusában született, édesapja Somogyi Béla, Kozák férje és egyben edzője is.

A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián a kajaknégyessel aranyérmet szerzett, és hatodik olimpiai aranyérmével a legeredményesebb magyar női sportoló lett az olimpiai játékok történetében.

A tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok magyar kajakozó 2022 márciusában jelentette be, hogy sérülés miatti rehabilitáció valamint állóképesség-fejlesztés miatt 2022-ben nem indul versenyeken, tavaly májusban pedig megoperálták a könyökét.

A 2024-es párizsi olimpiai felkészülésének már nekivág, és immár kétszeres édesanyaként szeretné elhódítani kilencedik olimpiai érmét.

Borítókép: Minszk, 2019. június 27. Kozák Danuta mutatja ezüstérmét a női kajak egyesek 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Webber szerint Alonso még hosszabbíthat
A korábbi világbajnoki bronzérmes, Mark Webber úgy érzi, Fernando Alonso jelenleg érvényes szerződésének lejárat után is folytathatja királykategóriás pályafutását. Az ausztrál szerint egyáltalán nem lenne meglepő, ha a spanyol 44 évesen is ott lenne még a rajtrácson.
F1 Hírek