Musorujsag
Élő Eredmények

Már a válogatókon is kemény csatákra készül a világbajnok Adolf Balázs

Már a válogatókon is kemény csatákra készül a világbajnok Adolf Balázs

MTI
Motiváltan és jó formában várja az idei szezont a világbajnok kenus, Adolf Balázs, aki a fókuszt idén is az ezer egyesre helyezi, a végső célja pedig az olimpiai kvótaszerzés.

 

A versenyző a magyar szövetség honlapjának elmondta: úgy érzi, jól halad a felkészülése, bár voltak nehézségei.

„Összességében nagyon jól állok a felkészüléssel. Nem mondom azt, hogy zökkenőmentes volt, mert télen egész sokszor voltam beteg. Nem volt jellemző eddig rám, de az alapozás alatt 4-5 alkalommal is megfáztam sajnos, majd a dél-afrikai edzőtábor előtt a Covidot is elkaptam. Ezek egy kicsit hátráltattak, de szerencsére nem annyira, hogy meglátszódjon a teljesítményemen, mert az egészséges időszakokban nagyon jó formába tudtam hozni magam” – fogalmazott az Óbudai Ganz VSE 23 éves sportolója.

Hozzátette: jelenleg már intenzívebb, technikásabb edzései vannak, a gyorsuláson van a fókusz.

A kenus számára idén is a C-1 1000 méter élvez prioritást, de a felkészülést a nemrég a Honvédba igazolt Fejes Dániellel végezte, akivel továbbra is remekül kiegészítik egymást. Tavaly, a müncheni Eb-n harmadikok lettek C-2 1000 méteren, Szegeden pedig U23-as világbajnoki címet ünnepelhettek.

„Általában együtt edzünk Danival, egyesben és párosban is. Dél-Afrikában heti kétszer tudtunk kettes hajóban is evezni, azonban mivel három olimpiai kvótát lehet szerezni kenuban, ezért még nem tudjuk, milyen felállásban fogunk megküzdeni a helyekért. Lehetséges, hogy egyikőnk megpróbálkozik egy másik páros összeállítással, így mindketten nagyobb eséllyel indulnánk. Jelenleg a C-1 1000 méter nagyobb előnyt élvez nálam, azonban még nem véglegesítettünk az elképzeléseinket” – árulta el Adolf Balázs.

A szezon kezdetéig már csak néhány hét van hátra, Adolf már a válogatókon is nagy küzdelmekre, kiélezett versenyekre számít.

„Senkit sem szabad alábecsülni, a legjobb formánkat kell hozni ahhoz, hogy esélyünk legyen elsőként célba érkezni. Párosban és egyesben egyaránt vannak nehéz ellenfelek, sőt a fiatalok is gőzerővel készülnek. Volt szerencsém a Los Angeles-kerettel közösen elutazni Livignóba, ahol magaslaton, sífutótáborral erősítettük állóképességünket. Nagyon motivált és gyorsan fejlődő tehetségekkel edzhettem együtt, természetesen ők is szeretnének minél jobb eredményeket elérni idén” – fogalmazott.

Az első hazai válogatót május 5-7-én rendezik Szegeden.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak