Musorujsag
Élő Eredmények

Az olimpiai bajnokot idén már kétszer legyőző Varga Ádám szerint reális esélye van a világbajnoki címre

Az olimpiai bajnokot idén már kétszer legyőző Varga Ádám szerint reális esélye van a világbajnoki címre

MTI
Az olimpián K1 1000 méteren ugyan lemaradt Kopasz Bálint mögött, a legutóbbi két világkupán azonban nagy fölénnyel tudott nyerni.

Varga Ádám olimpiai ezüstérmes kajakos szerint reális esélye van a kvótaszerzése, vagy akár a világbajnoki cím megszerzésére is a duisburgi világbajnokságon.

A 23 éves sportoló a hazai szövetség honlapjának elmondta, hogy mentálisan nagy löketet adott neki az utóbbi két világkupán elért fölényes győzelme. Varga mindkétszer több mint egy teljes hajóhosszal megelőzte K1 1000 méteren az olimpiai bajnok honfitársát, Kopasz Bálintot és a portugál világbajnok Fernando Pimentát is.

„Ha a szezon előtt megkérdeznek, akkor ezzel az eredménnyel lettem volna a legboldogabb, így nagyon elégedett vagyok” – mondta a KSI SE versenyzője, aki ebben az idényben taktikát váltott a pálya felosztásában, így már a rajtot követően megpróbál tetemes előnyt kidolgozni. „Arra figyelek, hogy kihozzam magamból a maximumot, és úgy szálljak ki, hogy nem ment volna több húzás még a pályán, és a legtöbbször szerencsére sikerül is.”

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerdán jelentette be, hogy a királyszámban biztosan Varga állhat majd rajthoz az augusztus 23-27. között Duisburgban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ezzel pedig 2017 után először fordul elő, hogy nem Kopasz Bálint képviseli a magyar színeket ebben a versenyszámban.

„Reális esély van a kvótaszerzésre és a dobogós, esetleg aranyérmes helyezésre” – hangsúlyozta Varga.

Borítókép: Szeged, 2023. május 13. A győztes Varga Ádám a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntőjében a kajak-kenu világkupán a Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központban 2023. május 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak