Musorujsag
Élő Eredmények

Vb-ezüstérmes négyes nyitotta a magyar kajak-kenusok meleg égövi edzőtáborát

Vb-ezüstérmes négyes nyitotta a magyar kajak-kenusok meleg égövi edzőtáborát

MTI
Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen mérte fel a meleg égövi edzőtáborban készülő versenyzők aktuális állapotát, így a Dél-afrikai Köztársaságban edzőtáborozó férfi kajak négyes tréningjeit is megtekintette.

A szakember szerint jól halad a felkészülés.

„Az első kiutazó csapatunk a kvótaszerző férfi kajak négyes (Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor) volt Balogh Gergellyel kiegészülve, aki a tartalékversenyzője ennek az egységnek – mondta a szövetség honlapjának Hüttner Csaba. – Kint van már Varga Ádám, aki ugye együtt edz Adolf Balázzsal. Ehhez a csoporthoz csatlakozott egy fiatalabb kenus csapat Bedecs Ferenc vezetésével, amelyben ott van Fejes Dániel, Kollár Kristóf, Hodován Dávid és a két ifjúsági világbajnokunk, Molnár Csanád és Juhász István. Illetve amióta hazajöttem, már kiutazott Nagy Bianka is.”

A tavalyi, duisburgi világbajnokságon ezüstérmes férfi kajakos kvartett tagjai múlt pénteken utaztak haza.

„Ők már január végén kiutaztak azért, hogy most egy hét itthon tartózkodás után, Sevillában már csapathajós edzéseket is tudjanak végezni. Remélhetőleg ehhez a hajó is megérkezik oda időben. Mind a négy fiú, illetve Balogh Gergely is előrébb tart a felkészülésben, mint az utóbbi években bármikor. Nagyon jó a csapatmunka, minden fiú maximálisan odateszi magát” – fogalmazott a kapitány, hozzátéve: a versenyzők bizonyítani szeretnék, hogy a vb-második hely nem csak egy véletlen eredmény volt.

Hüttner Csaba a hét közepén visszautazik Dél-Afrikába, ahova érkezik Martinkó Gábor csoportja a kenus Korisánszky Dáviddal és Fekete Ádámmal, illetve a szintén kenus Horányi Dóra és Opavszky Réka, majd néhány nappal később Csipes Ferenc csoportja is, Csipes Tamarával, Gazsó Alida Dórával, Pupp Noémivel, Fojt Sárával, illetve Hadvina Dóra és a vele együtt készülő Rendessy Eszter, Lucz Anna és Kiss Blanka is.

Magyarország eddig 15 kvótát – hat férfi kajakost, négy női kajakost, három férfi kenust és két női kenust – szerzett az idei, párizsi olimpiára. Az utazó csapat a hazai válogatókon alakul majd ki.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak