Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Boldizsár Dalma paralimpiai kvótát szerzett kenuban

Boldizsár Dalma paralimpiai kvótát szerzett kenuban

MTI
Újabb paralimpiai kvótával gazdagodott Magyarország: a női kenusok VL2 200 méteres versenyszámában Boldizsár Dalma szerzett indulási jogot.

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) csütörtökön tájékoztatta a Magyar Paralimpiai Bizottságot (MPB) az újabb kvalifikációról.

Az MPB a közleményében úgy fogalmaz, hogy a 21 éves Boldizsár Dalma, az MVM Szegedi VE versenyzője gyermekkora óta a kajak-kenu sport szerelmese, korábban az épek utánpótlás mezőnyében is nyert országos bajnokságot. Parasport karrierje azt követően kezdődött, hogy 17 éves korában egy, a gerincében keletkezett vérömleny miatt lebénultak a lábai. A hazai és nemzetközi megmérettetéseken kajak (KL2 200 m) és kenu (VL2 200 m) versenyszámban is rajhoz áll, most utóbbiban sikerült neki a kvótaszerzés. A múlt heti, szegedi világbajnokságon kenus számában a 11., kajakos számában a 13. helyen végzett.

Magyarország eddig 23 kvótát gyűjtött a párizsi paralimpiára: hetet úszásban, hatot kajak-kenuban, négyet asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A seregszemlét augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik a francia fővárosban.

Borítókép: Boldizsár Dalma (Fotó: MKKSZ)

További tartalmak