Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A szövetség felfüggesztette Csipes Ferencet

A szövetség felfüggesztette Csipes Ferencet

m4sport.hu
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fegyelmi eljárást indított Csipes Ferenc ellen és ideiglenesen felfüggeszti az edzőt.

A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta csütörtökön verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferencet és közölte, hogy a továbbiakban nem kíván vele érintkezni. Minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja arról írt, hogy Csipes Ferenc „erősen befolyásolt állapotban” ment be abba a szobába, ahol őt „gyakorlatilag meztelenül” masszírozták egy edzésnap végén és elkezdte őt „verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon”, valamint felvetette a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE és a Honvédelmi Minisztérium sportállamtitkárságának felelősségét is.

Kozák Danuta posztjára a magyar szövetség közleményben reagált, amelyben azt írják, megdöbbenve olvasták a bejegyzést, kivizsgálják az abban leírtakat, ideiglenesen pedig felfüggesztik Csipes Ferencet. „Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól”olvasható az MKKSZ honlapján.

Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke azt írta, Kozák Danuta bejegyzésének megismerése után kezdeményezte a fegyelmi bizottság felállítását, amely – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vezetésével együttműködve – a lehető legrövidebb időn belül meghallgatja az érintett feleket és kivizsgálást követően, a megfelelő információk birtokában meghozza a döntését.

„A BHSE vezetése elhatárolódik minden olyan atrocitástól, amely emberi, etikai, erkölcsi érdekeket sért, és a lehető legszigorúbb büntetést alkalmazza bárkivel szemben, nem mérlegelve azt, hogy milyen szakmai vagy sportolói múlttal rendelkezik, mely sportágban ténykedik” – olvasható a Budapest Honvéd Sportegyesület közleményében.

A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját – írta a sportért felelős államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság közös közleményben Kozák Danuta vádjaira reagálva.

„A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Olimpiai Bizottság Kozák Danuta közösségi média bejegyzéséből értesült az esetről, amelyet megdöbbenéssel fogadtunk, ugyanis az érintett sportoló korábban ebben az ügyben sem személyesen, sem más módon nem fordult panasszal a Sportért Felelős Államtitkársághoz, illetve a Magyar Olimpiai Bizottsághoz – áll az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban. – A magyar sportirányítás és a MOB is elítéli a megfélemlítésnek minden formáját. Mindkét szervezet eltökélt, hogy a sportban és a sportért dolgozók számára egyaránt biztonságos körülményeket kell teremteni. A felek részéről az ajtók mindenki előtt nyitva állnak, aki bármilyen ügyben segítséget kér, vagy panaszt kíván tenni.”

A sportért felelős államtitkárság és a MOB jelezte, miután értesültek Kozák Danuta esetéről, azonnal kapcsolatba léptek a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet, és hozzák meg a szükséges intézkedéseket, valamint a vizsgálatról és annak eredményéről tájékoztassák a sportirányítást és a MOB-ot.

Borítókép: Csipes Ferenc Bodonyi Dóra, Kozák Danuta, Kárász Anna és Csipes Tamara a tokiói olimpián (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak