Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Videó: Gazsó Alida Dóra megkönnyezte Csipes Tamara vallomását az Eb-bronz után

Videó: Gazsó Alida Dóra megkönnyezte Csipes Tamara vallomását az Eb-bronz után

m4sport.hu
Csipes Tamara elárulta, pánikrohamot kapott a K-2 500 méter vasárnap délelőtti Eb-döntőjében, mivel Gazsó Alida Dórával az oldalán az indulásnál úgy megbillentek, hogy attól félt, vízbe borulnak.

 

A futam

Gazsó Alida Dóra nem elégedett a harmadik hellyel.

„Csalódott vagyok, nem tudok erre mit mondani. Szerettem volna, ha ez az érem jobban csillog, de ez így alakult. Szörnyű pályát jöttünk, ez volt az eddigi legrosszabb, javítanunk kell a dolgokat. Gyakorolnunk kell, olyan elemeket is, amiket eddig még nem gyakoroltunk, remélem, jó lesz minden.”

Csipes Tamara pánikrohamott kapott az indulásnál.

„A nagy probléma az volt, hogy a rajtnál megbillentünk. Mindketten elrontottuk, én kicsit magamat hibáztatom, ezt is gyakoroljuk majd. Láttam, hogy billegünk, amitől pánikrohamot kaptam, mert én nem vagyok az a nagyon stabil helyzetű kajakos. Pánikoltam, hogyha elkezdünk besavasodni, akkor nehogy itt boruljunk be a közönség előtt, mert az meg ultra ciki. Az egész ilyen volt, belülről éreztem, hogy ez valahol középen elúszott, csak be akartam érni. De nem szerencsés úgy hozzáállni egy versenyhez, hogy amikor vársz, már az jár a fejedben, hogy csak érjünk be a célba és végre kapunk egy hét pihenőt. Az elmúlt hetek nagyon elfárasztottak mentálisan, érzem, hogy ez kijött. Kell olyan helyzeteket gyakorolnunk, ahol éles a szituáció, mert nem nagyon megyünk úgy párost, hogy élet-halál a helyzet. Meg kell tanulnunk teljesen besavasodva, meghalva jó pályát menni és nem elkényelmesedve. De van még nyolc hetünk, én nagyon motivált vagyok most.”

A 34 éves versenyző vallomását meg is könnyezte Gazsó.

„Nem lesz egyszerű három újonccal, de mindent meg fogok tenni. Nem akarom túlvállalni magam, mert nyilván én magam is fontos vagyok, szeretném az egyest nagyon, de nagyon szeretném nekik is, mert mégiscsak egy csapat vagyunk. Annyira örültem volna, ha tizenöt évvvel ezelőtt van valaki, aki így beszél hozzám” – ölelte meg Gazsó Alida Dórát Csipes Tamara.

„Remélem, bíznak bennem a lányok, és tudnak belőlem motivációt meríteni, nekem például nagyon nagy segítség, hogy itt van Dorka, aki kerget. Van köztünk tizenegy év, nekem ez ad egy lendületet, hogy nehogy már a fiatalok utolérjenek. Másik oldalról, látom, hogy ők küzdenek és nagyon akarják, számomra ez becsülendő. Ha össze tudunk dolgozni, meghallgatjuk egymást, kommunikálunk, akkor ez lehet jó.”

 

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak