Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztosan szerezte meg első hazai győzelmét a Honvéd

m4sport.hu
A két gól mellett kétszer a kapufát találták el a kispestiek, miközben a vendégek hatodik idegenbeli meccsükön ötödször kaptak ki.

A Budapest Honvéd 2-0-ra legyőzte a vendég Kaposvári Rákóczit a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában szombaton.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Budapest Honvéd FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2543 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Lanzafame (16., – 11-esből), Moutari (34.)
sárga lap: Csiki (36.), Fodor (42.), Nagy T. (49.), Szakály A. (56.), Ádám (61.)
Honvéd:
Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma (Kovács N., 87.), Gazdag, Vadócz (Kesztyűs, 76.), Nagy G. (Banó-Szabó, 69.), Aliji – Lanzafame, Moutari
Kaposvár:
Pogacsics (Slakta, 37.) – Vachtler, Hegedűs (Ur, a szünetben), Nagy T., Fodor – Nagy J., Szakály A. – Nagy R. (Bíró, 73.), Balázs, Csiki – Ádám

A 16. percben vezetéshez jutott az aktívabb Honvéd: Hegedűs buktatta Gazdagot a tizenhatoson belül, a büntetőt Lanzafame értékesítette. A passzív kaposváriakkal szemben támadásban maradt a házigazda, amely a 34. percben duplázta meg előnyét: Moutari a tizenhatoson belül úgy cselezte magát ziccerig, hogy három vendégvédőt fektetett el.

Meggyőzően és Batik lécen csattanó fejesével kezdett a második félidőben a Honvéd, amelyből továbbra is leginkább Lanzafaméval gyűlt meg a bajuk a kaposváriaknak. Az olasz támadót jobbára csak szabálytalanság árán tudták megállítani. A 60. perc tájékán elfogyott a lendület a fővárosi csapatból, melynek játékosai akkor több technikai hibát követtek el. Így már a kaposváriak támadásai is eljutottak a hazai tizenhatosig, helyzetük azonban nem adódott a vendégeknek. Ellentétben a kontrázó kispestiekkel, akik azonban nem tudták már növelni a különbséget, bár Lanzafame a 80. percben 20 méterről leadott bombájánál ismét csak a léc mentette meg a vendégeket a góltól.

A Honvéd három vereséget és egy döntetlent követően először nyert házigazdaként a bajnoki szezonban. A sereghajtó Rákóczi hatodik idegenbeli mérkőzésén ötödször kapott ki.

Értékelések:

OTP Bank Liga, 10. forduló
Mezőkövesd-DVSC 3-1
Újpest FC-ZTE FC 0-0
Bp. Honvéd-Kaposvár 2-0
Kisvárda-Puskás Akadémia 0-1
Paksi FC-DVTK 1-2

vasárnap
17.15 – Fehérvár–Ferencváros (M4 Sport, m4sport.hu)

További tartalmak