Musorujsag
Élő Eredmények

Waltner: Ha a Zalaegerszeg megverhette a Manchestert, akkor nincs lehetetlen

Waltner: Ha a Zalaegerszeg megverhette a Manchestert, akkor nincs lehetetlen

M4 Sport
A kudarcok után egyre nehezebb újra és újra talpra állni, de Kaposváron hisznek a bennmaradásban. A Waltner Róbert vezette Rákóczi szombaton, az OTP Bank Liga 11. fordulójában az Újpestet fogadja, amely azért nem a Manchester United.

„Nem úgy jöttünk az első osztályba, hogy jó, egy évig itt vagyunk, és ha ki is esünk, akkor mi van” – hangsúlyozta motiváltságukat, miért fájnak a sorozatos vereségek. Tíz forduló után két győzelemmel, hat pont áll az újonc neve mellett.

Minden játékosától azt várja, hogy úgy jöjjön le a pályáról, hogy egy méter se maradt benne. Tegyen meg mindent, próbálja meg kompenzálni azt, amiben jobb a szemben álló ellenfél. „Ha nem is sikerül, akkor se adja fel és próbálja meg még egyszer. És ha ez nem párosul eredménnyel, akkor is maradjon meg a hite. Adja ki magából a maximumot. Erre törekedjen meccsen is és edzésen is.”

A helyzetükben különösen érzékenyen érintik az együttest a találkozókat befolyásoló játékvezetői hibák, ennek ellenére Waltner azt hangoztatja az öltözőben, ne foglalkozzanak az ítéletekkel. „Igaz, hogy megviselnek minket ezek a tévedések, de próbálom a csapatot afelé terelni, hogy ne ebben keressék a hibát.”

A soron következő bajnokin sem a Kaposvár az esélyesebb, de „mindig azt szoktam mondani, ha a Zalaegerszeg meg tudta verni a Manchester Unitedet, akkor nincs lehetetlen. És mi most nem a Manchester Uniteddel fogunk játszani, hanem az Újpesttel.” Amelyet azért erős, jó csapatnak tart a szakvezető, de reméli, akarattal, alázattal, szorgalommal, fegyelemmel elérhetik, hogy ne a papírra vetett erőviszonyok döntsenek a győzelemről.

 

A Kaposvári Rákóczi – Újpest FC találkozót szombaton 17 órától az m4sport.hu-n közvetítjük élőben.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
14:30
Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd (M4 Sport, m4sport.hu)
17:00
Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC (M4 Sport, m4sport.hu)
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good (m4sport.hu)
Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC (m4sport.hu)
ZTE FC-MOL Fehérvár FC (m4sport.hu)
Debreceni VSC-Paksi FC (m4sport.hu)

Borítókép: Fotó: http://rakoczifc.hu

További tartalmak