Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Gábor: Szép ez a 6-0, de tudjuk, hol a helyünk

Márton Gábor: Szép ez a 6-0, de tudjuk, hol a helyünk

m4sport.hu
Nem találta a szavakat Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője, miután a kiesés elől menekülő csapata 6-0-ra kiütötte az utolsó helyen álló Kaposvárt az NB I 26. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

“Nehéz mit mondani, nagyon örülök neki. Fantasztikus volt, amit csináltak a gyerekek, nem találok szavakat” – értékelte a fölényes győzelmet Márton Gábor, a ZTE februárban kinevezett vezetőedzője, akit az interjú közben jól hallhatóan a szurkolók éltettek.

“Jó érzés, de nem engem kell éltetni, hanem a játékosokat, ők csinálják meg a nehezét. Mi megpróbálunk kitalálni valamit, aztán a gyerekek a pályán vagy megcsinálják vagy nem, hál’ Isten, megcsinálják.”

A Zalaegerszeg játékából eltűnni látszó görcsösségről Márton azt mondta, a mérkőzések előtt próbálnak olyan hangulatot teremteni, hogy kihozzák magukból a futballisták, amit edzésen is mutatnak. “Ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor lehet jól teljesíteni” – tette hozzá.

“Szép ez a 6-0, örülünk a fontos győzelemnek, de tudjuk hol a helyünk. Bízom benne, hogy a győzelmek jönnek ezután is, mert akkor nem kell senkit nézegetni” – tekintett előre.

Kollégája, a bennmaradás szempontjából reménytelenül sereghajtó Kaposvárt irányító Disztl László sportszerűen gratulált a győztesnek, illetve ezt is elmondta, hiába gyakorolták három hétig a védekezést, nem működött.

 

„Gratulálunk a Zalaegerszegnek, megérdemelten nyert. Főleg az első félidőben nagyszerűen játszottak. De hozzátartozik, hogy megkönnyítettük a dolgukat, hagytuk őket játszani, sajnos az első félidőben nem voltunk elég agresszívak. Nem ütköztünk, nem találkoztunk velük, az elfutó emberekkel nem mentünk el. Megérdemelten nyertek, de a mi hibáinkból is éltek. A védekezés, amit három hétig gyakoroltunk, nem működött.”

Már a mérkőzés előtt a gólkirályi címet megcélzó, a Kaposvár ellen két-két gólt és gólpasszt jegyző Radó András megerősítette mesterét, nagyon élvezik a futballt az új vezetőedző irányításával.

Radó duplájával már 12 találatnál jár a bajnokságban és megelőzte Davide Lanzafamét a góllövőlista élén, igaz, az olasz támadó vasárnap még pályára léphet a 26. fordulóban.

A mérkőzés összefoglalója

További tartalmak