Musorujsag
Élő Eredmények

Waltner: Igenis, nekünk is van még tét, a becsületünk

m4sport.hu
Ugyanúgy kell kezelni a mostani helyzetet, mint az elmúlt két évet, amikor sorra nyerték a meccseket a másodosztályban és feljutást ünnepelhettek.

Az már korábban eldőlt, hogy a labdarúgó OTP Bank Liga egyik kiesője a Kaposvár lesz. Az utolsó fordulókat már úgy játssza le a csapat, hogy tisztában vannak vele, a következő szezont a másodosztályban töltik. Waltner Róbert, a csapat vezetőedzője a Góóól2 műsorában elmondta, nem akkor beszélt a játékosokkal először a kiesésről, amikor már biztossá vált, hiszen korábban is látták már, reálisan nincs esélyük a bennmaradásra.

„Sokat beszélgettem egyénileg és csapatszinten is a játékosokkal, próbáltam őket motiválni. A becsületünkért játszunk, nem akarjuk eljátszani a családunk, a barátaink, a szurkolóink előtt, ezért óriási számunkra a tét. Be kell bizonyítani magunknak, hogy sokkal többet érünk, ezért a további meccsekhez is úgy kell, hozzá állnunk, hogy a szívünket kitesszük a pályára” – mondta a korábbi kiváló támadó.

Elmondta, voltak kisebb-nagyobb gondok a csapat és a klubház körül, melyek nehezítették a szakmai munkát, de részletekbe nem akart belemenni. Röviden annyit mondott, vannak olyan emberek, akik nagyon azt szeretnék, ne legyenek sikeresek.

Tisztában voltak vele, nem voltak olyan feltételeik, mint  többi csapatnak, próbálták a legtöbbet kihozni ebből az évből is. „Két éven keresztül sikerszéria volt, sorra nyertük a meccseket, azt is tudni kellett kezelni, miként ezt a mostani helyzetet is. Remélem mindenki látja, ez a csapat nem adta fel, akármennyire fáj, nem adhatjuk fel” – mondta Waltner, aki még nem tudja, hogy a következő szezonban a feljutás a cél, vagy egy stabil NB II-es középcsapat kialakítása.

„Nekem ez a nevelőegyesületem, én többet elviselek edzőként is, mint ha idejönne egy külsős edző. Nyafoghatnék, hogy mi nem működik nálunk, de én ezt tudomásul veszem és ebből próbálom meg kihozni a maximumot” – mondta a szakember, aki egyelőre még megtippelni sem tudja, kik maradnak, és esetleg kikre csap le egy első osztályú klub.

„Egyrészről örülnék, másrészről nem, ha elvinnének innen játékosokat, hiszen arra büszke lennék, ha valaki előre tud lépni az NB  I fele, ugyanakkor azzal valószínűleg egy jó játékost veszítenénk. A fiataloknak most kell olyan teljesítményt nyújtani a hátralévő fordulókban, hogy bebizonyítsa, neki ebben az osztályban a helye és a hátralévő négy fordulóban tudja ezt bebizonyítani” – mondta Waltner.

 

További tartalmak