Dél-Koreából érkezett támadó Kaposvárra

Csatár posztra érkezett a Kaposvár első igazolása, szerződtették a 29 éves Szarka Ákost - írja hivatalos oldalán a Kaposvári Rákóczi.

Szarka Ákos (fotó: kaposvarfc.hu)
Szarka Ákos a szlovákiai Kisudvarnokon született, korábban futballozott a Slovan Bratislava együttesénél, tagja volt a szlovák U21-es válogatottnak.

A 29 éves labdarúgó 2017 januárjában igazolt először Magyarországra, amikor is az élvonalban szereplő Diósgyőri VTK csapatához szerződött. A miskolci másfél éve alatt 36 bajnokin háromszor volt eredményes, majd 2018 nyarán a másodosztályú Gyirmót FC Győr gárdájához igazolt. A 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedig holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. A 2019/2020-as idény első felében 19 bajnoki mérkőzésen négyszer talált a kapuba, majd 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését a klubbal.