search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

„A tárgyalótermekből már sokat tettek, mi az öltözőből is szeretnénk” – katari vendégmunkásokat támogat a holland válogatott

mti
Katarban, a vasárnap kezdődő világbajnokság helyszínein dolgozó vendégmunkások támogatására bocsájtja árverésre a Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a válogatott vb-mezeit.

A KNVB korábban is bírálta a szervezőket a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt. A szövetség a játékosokkal egyeztetett, és ezt követően született az a döntés, hogy az online árverésből befolyó összeget a Katarban dolgozó külföldi munkavállalók támogatására ajánlják fel.

Virgil van Dijk csapatkapitány jelezte: remélik, hogy így is hozzá tudnak járulni a változásokhoz, mivel a vendégmunkások nagyon rossz körülmények között dolgoztak a stadionoknál.

„Mindenki számára világos, hogy ezeken a feltételeken valóban javítani kell – tette hozzá a Liverpool légiósa. – A tárgyalótermekből már sokat tettek a munkavállalók helyzetének javítása érdekében, de mi az öltözőből is szeretnénk ehhez hozzájárulni.”

A holland delegáció Katarban, a világbajnokság helyszínén találkozni fog vendégmunkások húszfős csoportjával, akik társaikat képviselve meglátogathatják majd a válogatott egyik edzését.

Borítókép: Virgil van Dijk (Fotó: knvb.nl)

További tartalmak