search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Az aranylabdás Weah libériai elnökként szurkol amerikai fiának a vb-n

mti
George Weah libériai köztársasági elnök, korábbi aranylabdás futballista a helyszínen szurkol majd fiának, az amerikai válogatottban szereplő Tim Weah-nak a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon.

Az államfőnek pályafutása alatt nem adatott meg, hogy vb-n szerepeljen, de most nem mulasztja el a lehetőséget, hogy fiát láthassa élőben. Az egykori kiváló támadó a tervek szerint az amerikai válogatott Wales elleni hétfői nyitányán ott lesz az al-Rajjan-i Ahmad bin Ali Stadionban.

A 22 esztendős Tim Weah New Yorkban született, amikor az édesapja még profi labdarúgó volt. A csatár jelenleg a Lille légiósa, 25-ször szerepelt az amerikai válogatottban és háromszor volt eredményes. Ez lesz az első vb-je.

Édesapja az egyik leghíresebb afrikai futballista, és az egyetlen a földrészről, aki aranylabdás lett még 1995-ben. Játszott többek között az AS Monaco, a PSG, az AC Milan, a Chelsea és a Manchester City színeiben. Utolsó – nem hivatalos – játékára 2018 szeptemberében került sor hazája válogatottjában, úgy, hogy az előző évben Libéria köztársasági elnökének választották.

Borítókép: George és Timothy Weah (m4sport.hu)

További tartalmak