search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Az argentinok továbbjutása nem lehet kérdés, de Messiék mögött nagy verseny várható a C csoportban

m4sport.hu | Szerző: Határ Dávid
A 2022-es labdarúgó-világbajnokság C-csoportjában találjuk a torna egyik legnagyobb esélyesét, az argentin válogatottat, amely nyugalomban és bombaformában érkezik Katarba. Lionel Messiék a csoportkörben az „első számú közellenség” vezetésével versenybe szálló mexikóiakkal, a Robert Lewandowski góllövő cipőjét kereső lengyelekkel és az összeszokott, így mindenkire veszélyes szaúdiakkal találkoznak majd. Íme, a C jelű négyesben szereplő válogatottak bemutatója!
Hamarosan a vb-trófeát is magasba emelheti Lionel Messi? (EPA/Andre Coelho)

Argentína

Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Első világbajnokság: 1930
Legjobb eredmény: világbajnok (1978, 1986)
2018-ban: nyolcaddöntő
Csapatkapitány: Lionel Messi
Legtöbb válogatottság: Lionel Messi (164)
Legtöbb gól: Lionel Messi (90)

BOMBAFORMÁBAN ÉS NYUGALOMBAN ÉRKEZNEK KATARBA

Ilyen sem mostanában volt: az argentin válogatott botrányok nélkül, nyugalomban és bombaformában készül az aktuális világbajnokságra.

Az argentinok több mint három éve kaptak ki legutóbb, azóta pedig két trófeát is begyűjtöttek: a 2021-es Copa América-döntőben a házigazda, egyben ősi rivális Brazíliát, a 2022-es Interkontinentális Szuperkupa-mérkőzésen az Eb-győztes olaszokat győzték le. Ezen tényeket ismerve nem meglepetés, hogy az argentin a végső győzelemre is esélyes nemzeti csapatok egyike Katarban. Ráadásul azt még nem is említettük, hogy szinte biztosan ez lesz Lionel Messi utolsó világbajnoksága, ez pedig a PSG klasszisának és honfitársai is extra motivációt jelenthet.

Lionel Scaloni csapata legutóbb 2019. július 3-án szenvedett vereséget (a Copa América-elődöntőben a brazilok 2–0-ra győzték le az argentinokat), azóta már 35 mérkőzést számlál Messiék veretlenségi sorozata. A világrekordot jelenleg sorozatban 37 veretlenül lejátszott mérkőzéssel Olaszország tartja, így ha az argentinok az Egyesült Arab Emírségek elleni felkészülési meccsen, majd a Szaúd-Arábia elleni vb-csoportmeccsen sem szenvednek vereséget, akkor beállítják a világrekordot, november 26-án Mexikó ellen pedig meg is dönthetik azt.

Persze az argentin játékosok fejében aligha ennek a rekordnak a megdöntése jár, sokkal inkább arra hajtanak, hogy 1986 után ismét, összességében pedig harmadszor megnyerjék a világbajnokságot. A selejtezősorozat (11 győzelemmel és hat döntetlennel a második helyen zártak Brazília mögött) természetesen ezúttal sem okozott gondot az argentinoknak, ahogy a világbajnokságon a B-csoportból való továbbjutás sem lehet akadály.

Az Albiceleste utóbbi időben mutatott remeklésében óriási a szerepe a szövetségi kapitánynak. Lionel Scaloni még 2017-ben, Jorge Sampaoli segítőjeként csatlakozott az argentin válogatott szakmai stábjához, majd a rosszul sikerült 2018-as világbajnokság után Scaloni (Pablo Aimarral közösen) ideiglenesen vette át az irányítást. Ezt követően a 2019-es Copa Américán szerzett bronzéremmel meggyőzte a szövetséget, így hiába számított edzőként tapasztalatlannak, véglegesítették a pozícióját.

Scaloni kapitánykodásának elején még voltak negatív hangok a médiában és a szurkolók között, de a csapat fokozatosan összeállt, a kritikák pedig elcsendesettek. A 44 éves szakember – elődjeivel ellentétben – gyorsan megtalálta a közös hangot a klasszisokkal és igazi csapatot épített: az argentin válogatottban jelenleg mindenkinek megvan a helye és mindenki tudja a feladatát. A klasszis játékosok sora ezúttal is adott, az egyik cserekapust, Franco Armanit leszámítva mindenki európai topligából érkezik, így a rutintalannak nem mondható a társaság.

A kapuban Emiliano Martínez stabil pont, a Nicolás Otamendi vezette védelem masszívnak tűnik, a várhatóan a Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Papu Gómez hármassal felálló középpálya pedig remek alapot adhat a félelmetes támadósornak. Scaloni minden bizonnyal Messi mellett Lautaro Martíneznek és Ángel Di Maríának ad majd lehetőséget a kezdőcsapatban, de a kispadról is olyan klasszisok várnak bevetésre, mint Paulo Dybala, Joaquín Correa, vagy éppen Julián Álvarez.

Az argentinok tehát kirobbanó formában, gyakorlatilag gyenge pont nélkül, és ami még talán ennél is fontosabb nyugodtan, nyugalomban készülhettek a katari tornára. És ha mindez nem lenne elég: a legutóbbi három világbajnokság győztesét eltaláló EA SPORTS jóslata szerint ezúttal Messiék emelhetik majd a magasba a vb-trófeát…

Az argentin válogatottról hamarosan külön cikkben, bővebb elemzéssel is jelentkezünk.

AZ ARGENTIN VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (Villarreal)
VÉDŐK: Gonzalo Montiel 
(Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Germán Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Juan Foyth (Villarreal), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Marcos Acuna (Sevilla)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Leandro Paredes 
(Juventus), Guido Rodríguez (Real Betis), Enzo Fernández (Benfica), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Papu Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion)
TÁMADÓK: Paulo Dybala 
(Roma), Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Ángel Di María (Juventus), Nicolás González (Fiorentina), Joaquín Correa (Inter), Lautaro Martínez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City)

Gerardo Martino irányításával megtörik a négymecces mexikói átok? (Fotó: EPA/David Borrat)

Mexikó

Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Első világbajnokság: 1930
Legjobb eredmény: negyeddöntő (1970, 1986)
2018-ban: nyolcaddöntő
Csapatkapitány: Andrés Guardado
Legtöbb válogatottság: Andrés Guardado (177)
Legtöbb gól: Raúl Jiménez (29)

MEGTÖRNI A NEGYEDIK MÉRKŐZÉS ÁTKÁT – AZ „ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉG” VEZETÉSÉVEL

A mexikói válogatott összességében már a 17. világbajnokságon lép pályára, Katarban pedig nem lehet más a célja, minthogy megszakítsa a „negyedik mérkőzés átkát”. A mexikóiak ugyanis a legutóbbi hét vb-n, azaz 1994 óta mindig továbbjutottak a csoportból, a végállomást azonban minden egyes alkalommal a nyolcaddöntő jelentette.

Mexikóban azonban a szokásosnál kisebb a vb-láz (a The Guardian beszámolója szerint a vb-kijutás bebiztosítása ezúttal után nem volt óriási ünnepség az Azték Stadionban), a drukkerek egy része nem túl bizakodó, és látva a novemberi felkészülési mérkőzések eredményeit, némi okuk lehet is az aggodalomra. Gerardo Martino csapata Perut egy, Irakot négy góllal legyőzte, a Paraguay és a Kolumbia elleni egygólos vereség viszont nem sok jót jelez előre például a jóval erősebb dél-amerikai csoportellenfél, Argentína ellen.

A szokásosnál kisebb érdeklődés (ami persze csak mexikói léptékben igaz, az előzetes várakozások szerint 40 ezer drukker így is elkíséri Katarba a válogatottat) oka sem véletlen, 2021-ben a rivális Egyesült Államok háromból háromszor legyőzte Mexikót, ráadásul ebből a három meccsből kettő döntő volt: a mexikóiak előbb a CONCACAF Nemezetek Ligáját bukták el tizenegyespárbajban, majd az Arany-kupa fináléjában kaptak ki hosszabbítás után.

Nem csoda, hogy Martino-ellenes hangulat alakult ki a szurkolók között, idén – eredményektől függetlenül – rendre a szövetségi kapitány távozását követelték a mérkőzések alatt. Sőt, a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzés után ennél is egyértelműbb jelét adták a drukkerek, hogy nem látják szívesen a kispadon az argentin kapitányt. A mexikói válogatott a szünetben még két góllal vezetett, ám végül 3–2-re kikapott, a lefújást követően Martinót sörrel locsolták le a nézőtérről, a szövetségi kapitány pedig úgy nyilatkozott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy jelenleg úgy érzi magát, mintha első számú közellenség lenne Mexikóban.

Az kritikák ellenére Martino saját elmondása szerint „boldog és izgatott”, illetve „minden szempontból pozitívak az előérzetei a csapatával kapcsolatban”. Az argentin szakembernek viszont még fejfájást okozhat, hogy a válogatott egyik legjobbja, Raúl Jiménez különböző sérülések miatt a jelenleg is zajló szezonban mindössze 297 pernyi játékidőt kapott a Wolverhamptonban, illetve bokasérülés miatt nem számolhat a Sevilla szélsőjével, Jesús Coronával.

A rossz előjelek ellenére a mexikóiaknak minden esélyük megvan a csoportból való továbbjutásra, a keretben számos óriási rutinnal rendelkező, sok nagy csatát megélt játékos (a kapuban Guillermo Ochoa, a védelemben Héctor Moreno, a középpályán Andrés Guardado) található, mellettük pedig jó néhány fiatalabb, európai topligából érkező légiósra (Edson Álvarez, Hirving Lozano) is kulcsszerep várhat.

A MEXIKÓI VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK: Guillermo Ochoa (Club América), Alfredo Talavera (Juárez), Rodolfo Cota (Club León)
VÉDŐK: Jorge Sánchez (Ajax), Néstor Araujo (Club América), Gerardo Arteaga (Genk), Kevin Álvarez (Pachuca), Jesús Gallardo (Monterrey), César Montes (Monterrey), Héctor Moreno (Monterrey), Johan Vásquez (Cremonese)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Orbelín Pineda (AEK Athén), Carlos Rodríguez (Cruz Azul), Uriel Antuna (Cruz Azul), Roberto Alvarado (Guadalajara), Héctor Herrera (Houston Dynamo), Érick Gutiérrez (PSV), Luis Chávez (Pachuca), Luis Romo (Monterrey), Andrés Guardado (Real Betis), Edson Álvarez (Ajax)
TÁMADÓK: Henry Martín (Club América), Rogelio Funes Mori (Monterrey), Raúl Jiménez (Wolverhampton), Alexis Vega (Guadalajara), Hirving Lozano (Napoli)

Katarban is lesz oka mosolyogni Robert Lewandowskinak? (Fotó: EPA/Leszek Szymanski)

Lengyelország

Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz
Első világbajnokság: 1938
Legjobb eredmény: 3. hely (1974, 1982)
2018-ban: csoportkör, 4. hely
Csapatkapitány: Robert Lewandowski
Legtöbb válogatottság: Robert Lewandowski (134)
Legtöbb gól: Robert Lewandowski (76)

MEGTALÁLJÁK-E LEWANDOWSKI GÓLLÖVŐ CIPŐJÉT?

A világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának I-csoportjában a lengyel válogatott kettőből egyszer sem tudta legyőzni a magyar válogatottat (a Puskás Arénában 3–3-as döntetlennel zárult a meccs, az utolsó fordulóban pedig a mieink nyertek 2–1-re Varsóban), ennek ellenére Anglia mögött befutott a csoport második helyére, a pótselejtezőben pedig kiharcolta a vb-részvételt.

Igaz, a két esemény között egy kissé váratlan edzőváltás is lezajlott: a mieink elleni 2–1-es vereség után a kritikák kereszttüzébe került korábban a Videoton is irányító Paulo Sousa, aki végül decemberben, mindössze három hónappal a pótselejtező előtt hivatalosan is távozott a lengyel válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, és a Flamengo edzője lett. Helyére a korábban 10 különböző lengyel klubcsapatot, valamint a lengyel U21-es válogatottat is irányító Czeslaw Michniewicz került. Kinevezését sokan fenntartásokkal fogadták, de irányításával sikerült kijutnia a válogatottnak a vb-re, miután a playoff döntőjében legyőzték a svédeket.

A lengyelek a legutóbbi öt világbajnokságból hármon vettek részt, mind a három alkalommal szereztek egy győzelmet, de a csoportból való továbbjutás ezeken a tornákon nem jött össze. Az egy győzelem megszerzése most is alapelvárás, ennél azonban többre vágynak Katarban.

A végleges keretbe mindössze három Lengyelországban futballozó játékost került be, a többiek jelentős része valamelyik európai topligából érkezik (érdekesség, hogy tíz játékos is az olasz első vagy másodosztályból csatlakozik). Ez a lengyeleknek csak részben örömteli, mivel a labdarúgóik egy része nem számít alapembernek a csapatában, nincs annyira játékban. Persze ez akár előnyt is jelenthet az argentin vagy a mexikói válogatottal szemben, ahol az alapemberek minden bizonnyal fáradtabban érkeznek majd a katari tornára.

Ennél fontosabb kérdés, sőt, egyenesen kulcskérdés, hogy sikerül-e megtalálni Robert Lewandowski helyét a Michniewicz által előszeretettel használt 3–5–2-es (esetleg 3–4–2–1-es) játékrendszerben. A 34 éves világklasszis csatár a Barcelonában ott folytatja, ahol a Bayern Münchenben abbahagyta, a katalánok színeiben 19 tétmérkőzésen 18 gólt és négy gólpasszt jegyzett eddig, a válogatottban viszont egyelőre nem találja a helyét az új szövetségi kapitány kezei alatt. Lewandowskinak hat mérkőzésen két-két gólja és asszisztja van, ennél pedig biztosan több kell majd tőle Katarban. Még akkor is, ha mellette olyan jó nevű csatárok várnak még bevetésre, mint Arkadiusz Milik vagy Krzysztof Piatek.

A lengyelek november 16-án játsszák le Chile ellen az egyetlen edzőmérkőzésüket, de a játékerejüket vizsgálva némi támpontot adhat, hogy legutóbbi Nemzetek Ligája-sorozatban három másik vb-résztvevővel találkoztak. Walest oda-vissza legyőzték, a holland, belga páros ellen négy meccsen azonban csak egy pontot szereztek (2–2-es döntetlen Rotterdamban).

Michniewicz játékosai tehát eddig az esélyesebb válogatottak ellen nem igazán tudták megvillantani a tudásukat, Katarban viszont azon lesznek, hogy ez megváltozzon, és 36 év után ismét részt vehessenek a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában.

A LENGYEL VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK:
Wojciech Szczesny (Juventus), Lukasz Skorupski (Bologna), Kamil Grabara (FC Köbenhavn)
VÉDŐK: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (al-Sabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)
TÁMADÓK: Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

Hervé Renard, a szaúdi válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: EPA/ALI HAIDER)

Szaúd-Arábia

Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Első világbajnokság: 1994
Legjobb eredmény: nyolcaddöntő (1994)
2018-ban: csoportkör, 3. hely
Csapatkapitány:
Szalman al-Faradzs
Legtöbb válogatottság:
Jasszer al-Sahrani (71)
Legtöbb gól:
Szalem al-Davszari (17)

A SOKAT LÁTOTT EDZŐBEN ÉS AZ ÖSSZESZOKOTTSÁGBAN BÍZHATNAK

Nem kérdés, hogy a szaúd-arábiai válogatottnál a legnagyobb nevet nem a pályán, hanem a kispadon találjuk: a szövetségi kapitány ugyanis a kétszeres Afrikai Nemzetek Kupája-győztes Hervé Renard.

„Nehéz sorsolást kaptunk, de ambiciózusnak kell lennünk. Célok nélkül értelmetlen elmenni a világbajnokságra, ezért el kell hinnünk, hogy van esélyünk” – mondta az 54 éves francia edző, akinek már van világbajnoki tapasztalata is, ugyanis az előző tornán a marokkói válogatottat irányította.

A szaúdi válogatott vb-selejtezőben mutatott teljesítménye tiszteletet parancsoló és hitelt ad Renard szavainak: a csapat második körből veretlenül (hat győzelem és két döntetlen) jutott tovább, majd a végső, harmadik körben többek között Japánt és Ausztráliát is megelőzve (7–2–1-es mérleggel) megnyerte a csoportját.

Renard több fiatalra is számít, így rutinosnak nem mondható a társaság, az azonban mindenképp segítséget jelenthet, hogy egyetlen légiós sincs a keretben, a játékosok jelentős része két szaúdi klubból (tizenketten az al-Hilalból, hatan az al-Nasszrból) érkezik.

Ráadásul a három csoportellenféllel szemben további előnyt jelenthet majd, hogy a szaúdiaknak jóval több idejük volt együtt készülni: Renard csapata szeptember vége óta hét felkészülési mérkőzést játszott. Az eredmények vegyes képet festenek, arra azonban jó esély van, hogy a szaúdiak meccsein nem potyognak majd a gólok. A válogatott Ecuadorral, az Egyesült Államokkal és Hondurasszal is gól nélküli, míg Panamával és Albániával 1–1-es döntetlent játszott, Észak-Macedóniát és Izlandot pedig 1–0-ra győzte le.

Az előző világbajnokság csoportkörében Egyiptom ellen sikerült nyernie a szaúdiaknak, akiknek ezúttal bravúrnak számítana ennek az eredményen a megismétlése, eddigi legjobb szereplésük, az 1994-es nyolcaddöntőbe jutás megismétlése pedig közel lenne a csoda kategóriához.

Ennek ellenére, ahogy azt Renard is kijelentette, csapata nem feltett kézzel érkezik, Katarban meglepetést szeretne okozni a jó nevű ellenfelekkel szemben.

A SZAÚD-ARÁBIAI VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK: Mohamed al-Ovajsz (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nasszr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)
VÉDŐK: Jasszer al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nasszr), Abdullah Madu (al-Nasszr), Hasszan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nasszr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Szaud Abdulhamid (al-Hilal)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Szalman al-Faradzs (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hasszan (al-Nasszr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Szami al-Nadzsej (al-Nasszr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davszari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Szalem al-Davszari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)
TÁMADÓK: Navaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asziri (al-Ahli), Szaleh al-Sehri (al-Hilal), Firasz al-Buraikan (al-Fateh)

A C-CSOPORT MENETRENDJE
November 22., kedd
11.00:
Argentína–Szaúd-Arábia
17.00: Mexikó–Lengyelország
November 26., szombat
14.00:
Lengyelország–Szaúd-Arábia
20.00: Argentína–Mexikó
November 30., szerda
20.00:
Lengyelország–Argentína
20.00: Szaúd-Arábia–Mexikó

TOVÁBBI CSOPORTBEHARANGOZÓK

A-CSOPORT: Az örök vb-másodiknak és Afrika-bajnokának áll a zászló az A csoportban, de a hazai pálya és a teher nélküliség sokat érhet

B-CSOPORT: Ezúttal „hazatér” a futball? Az angolokra már a csoportkörben három veszélyes válogatott vár

Labdarúgó-világbajnokság november 20. és december 18. között, élőben az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu oldalon.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Foci-vb az M4 Sporton: így követheti élőben, percről percre az év sporteseményét
November 20-án a házigazda Katar és Ecuador nyitómérkőzésével kezdetét veszi a 2022-as labdarúgó-világbajnokság, a tornát Magyarországon kizárólag az M4 Sport közvetíti élőben. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mikor, hol és hogyan lehet, illetve érdemes követni a focivébé eseményeit csatornánkon, az m4sport.hu-n, az M4 Sport applikációban, valamint közösségi felületeinken.
Külföldi futball
Ezúttal „hazatér” a futball? Az angolokra már a csoportkörben három veszélyes válogatott vár
A 2022-es labdarúgó-világbajnokság B csoportja már első ránézésre is sok izgalmat ígér, hát még ha jobban megvizsgáljuk a csapatokat. A Harry Kane vezette angol válogatott kiemelkedik a mezőnyből, de a „háromoroszlánosok” a fiatal, de annál motiváltabb amerikai, a masszív, a tornára a legmagasabban rangsorolt ázsiai válogatottként érkező iráni és a 64 év után visszatérő, Gareth Bale vezette walesi nemzeti csapat ellen sem mehetnek biztosra. Íme, a B jelű négyesben szereplő csapatok bemutatója!
Külföldi futball
Kerethirdetés: kiemelt csapattal készül az M4 Sport a labdarúgó-világbajnokságra
Keretet hirdetett az M4 Sport a katari labdarúgó-világbajnokságra a Gurulj be lassítva is! podcast legfrissebb adásában. Az esemény rangjának megfelelően illusztris csapatot állított össze a tornát közvetítő csatorna. Újdonság, hogy a helyszíni stáb tagjai a közvetítések mellett a naponta jelentkező podcast adásaikban foglalják össze a legfontosabb eseményeket.
Külföldi futball
Bemutatjuk a nyolc stadiont, melyek vasárnaptól a világ közepét jelentik
A labdarúgás kedvelőinek november 20-tól Katar lesz a világ közepe, vasárnap már kezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság. A mérkőzések nyolc stadionban zajlanak, szinte az összeset újonnan építették, rendkívül közel fekszenek egymáshoz és olyan is akad, melyet a torna után teljes egészében szétszednek, egy másik földrészre szállítanak és újra felépítik majd.
Külföldi futball
Minden vb-keret egy helyen: a 2022-es labdarúgó-világbajnokság 32 válogatottjának hivatalos névsora
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon résztvevő válogatottaknak november 13-ig kell hivatalosan kijelölniük 26 fős keretüket a tornára. A nemzeti szövetségek többsége nem vár az utolsó pillanatig, így az elmúlt napokban folyamatosan hirdették ki csapatukat a november 20-án rajtoló tornára. Folyamatosan frissülő cikkünkben mind a 32 válogatott vb-keretét megtalálja.
Külföldi futball
Teljes a dán vb-keret, Poulsen és Nörgaard is bekerült
Kasper Hjulmand, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya véglegesítette a vasárnap kezdődő katari világbajnokságra nevezett 26 fős keretét, amelybe ezúttal öt játékost választott be.
Külföldi futball
Maguire is bekerült az angol vb-keretbe
A Manchester Unitedben csak elvétve szereplő Harry Maguire is bekerült a katari világbajnokságra utazó angol labdarúgó-válogatott keretébe.
Külföldi futball