search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A Gracenote is dél-amerikai vb-győztest jósol

mti
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint Brazília futballválogatottja a vasárnap kezdődő katari világbajnokság favoritja.

A Nielsen adatelemző leányvállalatának csütörtöki közleménye szerint a dél-amerikai sztárcsapatnak 20 százalékos esélye van arra, hogy december 18-án megszerezze a trófeát. A brazil válogatott azóta, hogy a belgáktól elszenvedett vereséggel a negyeddöntőben búcsúzott a 2018-as vb-n, 50 mérkőzést játszott, és ezek közül mindössze hármat veszített el.

A rangsorban a második a Lionel Messivel felálló Argentína, melynek végső sikerére a szimuláció szerint 16 százalék az esély. Az 1986 óta első vb-diadalukra hajtó dél-amerikaiak a számukra a nyolcaddöntőben véget érő 2018-as torna óta négyszer maradtak alul, de már több mint három éve nem kaptak ki, legutóbb 2019 júliusában a braziloktól szenvedtek vereséget.

Amennyiben a brazil és az argentin gárda is megnyeri csoportját, azonos ágon folytatják szereplésüket és az elődöntőben összekerülhetnek egymással.

Az európai válogatottak közül Spanyolország és Hollandia végső sikerére van a legnagyobb esély (7 százalék) az elemzés szerint, a sorban ezután jön az előző vb-n bronzérmes Belgium (6 százalék) és a címvédő Franciaország (5 százalék).

Borítókép: Neymar és Lionel Messi (Fotó: EPA/Christophe Petit Tesson)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mellékszerepet osztottak rájuk, reflektorfénybe léphetnek – potenciális sötét lovak a katari világbajnokságon
A fő esélyesek mellett majdnem minden labdarúgó-világbajnokságról tudunk messzire jutó meglepetéscsapatot felidézni, mely a semleges szurkolók szívébe belopva magát, Dávidként küzdve menetelt a maga Góliátjai ellen. Cikkünkben összeszedtünk néhány válogatottat, amelyek sötét lóként váratlan eredményeket produkálhatnak az idei vb-n Katarban és szimpatikus játékukkal új szurkolókat szerezhetnek maguknak.
Cikkek
Minden vb-keret egy helyen: a 2022-es labdarúgó-világbajnokság 32 válogatottjának hivatalos névsora
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon résztvevő válogatottaknak november 13-ig kell hivatalosan kijelölniük 26 fős keretüket a tornára. A nemzeti szövetségek többsége nem vár az utolsó pillanatig, így az elmúlt napokban folyamatosan hirdették ki csapatukat a november 20-án rajtoló tornára. Folyamatosan frissülő cikkünkben mind a 32 válogatott vb-keretét megtalálja.
Cikkek