search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Döntöttek a marokkóiak, nem Ryan Mmaee-t hívták be a vb-keretbe

m4sport.hu
A marokkói labdarúgó-szövetség Anass Zarouryt nevezi a sérült Amine Harit helyett a vasárnap kezdődő labdarúgó-világbajnokságra.

Walid Regragui szövetségi kapitány múlt héten hirdette ki 26 fős világbajnoki keretét, amelyben a Ferencvárosban játszó Mmaee testvérek, a támadó Ryan és a védő Samy egyike sem kapott helyet. Azóta azonban két támadó, az Olympique Marseille-ben szereplő Amine Harit és a Toulouse-t erősítő Zakaria Abuklal is megsérült, így Ryan Mmaee is felvetődött lehetséges pótlásként.

Az észak-afrikai ország szövetsége azonban végül úgy döntött, Harit helyére nem Mmaee-t, hanem a belga-marokkói kettős állampolgárságú Anass Zarouryt hívja be a vb-keretbe, miután szerdán a FIFA engedélyezte az országváltást, amire azért volt szükség, mert a Burnley 22 éves támadója több utánpótlás korosztályban pályára lépett a belga válogatott színeiben. Arról egyelőre nincs hír, hogy Abuklalt kell-e helyettesíteniük a marokkóiaknak.

A marokkói válogatott csütörtökön Georgiával játszik felkészülési mérkőzést, a világbajnokság csoportkörében pedig november 23-án az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal találkozik, négy nappal később a legutóbb harmadik belgákkal csap össze, majd Kanada ellen zárja a csoportkört.

Borítókép: Amine Harit az utolsó pillanatban dőlt ki a vb-keretből (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

További tartalmak