search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Fordulat: mégis betiltják az alkoholfogyasztást a katari vb-stadionokban – sajtóhír

m4sport.hu
Több egybehangzó sajtóértesülés, köztük a New York Times és a Reuters is tényként közölte: a 2022-es katari labdarúgó-vb szervezői pénteken, két nappal a nyitómérkőzés előtt bejelentik, az előzetes hírekkel ellentétben a torna nyolc stadionjában egyáltalán nem árusítanak majd alkohol tartalmú italokat.

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük.

A Reuters egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, a döntés hátterében az állhat, hogy a tornára jelentős számú szurkoló érkezik közel-keleti és nyugat-ázsiai országokból, s mivel többségük kultúrájában az alkohol fogyasztása nincs jelen, kellemetlent meccsélményt jelentene számukra.

Előzetesen az volt a terv, hogy a mérkőzéseknek otthont adó stadionokban három órával a kezdés előtt és után kijelölt helyeken lehet majd alkoholt kapni. Ez változna meg most, a sör árusítása azonban nem lesz teljesen betiltva, a stadionok körüli szurkolói zónákban lehet majd kapni, illetve a világbajnokság központi fesztiváljának területén, ára 14 dollár, átszámítva 5500 forint lesz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a szervezőbizottság egyelőre nem kommentálta a sajtóértesüléseket. A FIFA egyik fő támogatója már 30 éve a Budweiser, mely a katari tornára 75 millió dollárért vásárolt kizárólagos jogot a sör árusítására és reklámozásra, egy rövid Twitter-bejegyzésben annyit írt: „nos, ez kínos”. Nem sokkal később törölték a tweetet.

forrás: Budweiser
Borítókép: (fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Újabb kényszerű csere az argentin vb-keretben
Ismét változtatnia kellett keretén Lionel Scaloninak, a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra készülő argentin válogatott szövetségi kapitányának.
Külföldi futball
Bruno Fernandes: Semmi bajom sincs Ronaldóval
Korábban beszámoltunk arról, hogy némi <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/11/15/bruno-fernandes-huvosen-koszontotte-cristiano-ronaldot-a-portugal-valogatott-osszetartasan" rel="noopener" target="_blank">feszültség volt felfedezhető</a> a Manchester United két portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo és Bruno Fernandes között, amikor köszöntötték egymást a világbajnokságra készülő válogatottjuk összetartásán. Utóbbi tagadja, hogy bármilyen probléma lenne közöttük, ezt csak az ügyet csak az újságírók fújták fel.
Külföldi futball
Jön a belga aranygeneráció utolsó nagy dobása, Horvátország újraélné az oroszországi vb-csodát
Ha másképp alakul a 2018-as világbajnokság két elődöntője, akkor akár Katarban a négy évvel ezelőtti torna döntőjének visszavágóját is láthatnánk az F-csoportban, de Belgium végül bronzérmes lett, Horvátország pedig nagy meglepetésre második helyen végzett. A Marokkóval és Kanadával kiegészült kvartettben koránt sem biztos, mely nemzeté lesz az első hely, de a másodikért is nagy csata lesz, hiszen az észak-amerikai válogatottat sokan az egyik lehetséges meglepetéscsapatnak tartják, és az afrikaiak is beleszólhatnak még a továbbjutás kérdésébe.
Külföldi futball
Hivatalos: Sadio Mané kihagyja a világbajnokságot
Beigazolódott a szenegáliak féleleme: lemarad a katari vb-ről a válogatott csapatkapitánya és legjobbja, Sadio Mané, aki múlt kedden, a Bayern - Werder Bremen Bundesliga-bajnokin sérült meg.
Külföldi futball