search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Videó: Morgan Freeman, Jung Kook, óriás mezek és kabalaállatok – ilyen volt a futballvilágbajnokság hivatalos megnyitója

m4sport.hu
Látványos ceremóniával nyitották meg Katarban a 22. labdarúgó-világbajnokságot.

Marcel Desailly, a francia válogatottal 1998-ban világbajnokságot nyert védő hozta be ünnepélyesen az Al Bayt stadionba azt a vb-trófeát, amelyet december 18-án magasba emelhet a győztes. A szokásos showelemekkel, zenével és tánccal tarkított megnyitóünnepség a népszerű amerikai színész Morgan Freeman, illetve a torna nagykövete, Ghanim Al Muftah beszélt a futball és az egyenlőség fontosságáról.

fotó: EPA/Friedemann Vogel

Később a világbajnokságon részt vevő nemzeteket mutatták be, egy-egy gigantikus mez és a nemzeti zászlók formájában, majd jöhetett a múltidézés, korábbi világbajnokságok kabalafiguráival, illetve zenéivel színesítve. Ahogy felszállt a világbajnokság kabalafigurája, La’eeb, színpadra lépett a népszerű dél-koreai popénekes, Jung Kook is, az ő koncertje, valamint a katari sejk,  Tamim bin Hamad Al Thani beszédével zárult a ceremónia – s ezzel fordított arányosságban nyílt meg a foci-vb.

EPA/Noushad Thekkayil

A világbajnokság nyitómeccsének élő hírfolyama >>

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="2336701" align="aligncenter"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/11/K_EPA20221120076-1614x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak