search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Itt már nem kellett csalni, a katariak belevesztek a Vasas-legenda ecuadori antitézisébe

M4 Sport | Szerző: Petykó Adrián
Fura világbajnokság indult útjára Katarban, amelynek sosem lesz a közönségkedvenc jelző a szinonimája, és ha már a hazai bukta mellé sör nincs, napló sem jár – de legalább kivetítő legyen a sajátos napi sűrítésünk formájában.

Bűnben fogant, aztán a nyári fesztivált áttették a sivatagi télbe, de nem hogy forralt bor, a Katari közlöny csütörtök éjféli bejegyzéséből kiderült, sör sincs. Ki kér majd ezért bocsánatot 3000 éven át? Bizonyára nem Infantino úr, helyi lakos, a FIFA Minarik Edéje, a sportmosodás, aki, ha kell, hát maga lesz egy csapat, homoszexuálisostúl, bevándorló munkavállalóstul. (Csak a rendezők meg ne hallják ezt.) De hiába vezette a megnyitót Miss Daisy sofőrje, Katar és vébérendezése kapcsán már az első sípszó előtt eldöntetett,  sajnos a szó szoros értelmében halott ügy.

A rosszakat el kell ítélni, a bűnösök szenvedjenek

Pusztuljon minden, mi katari – közfelkiáltott a köz(össégi média) rögtönítélő bírósága, de nem minden csalás, ami Katarnak kedvez, mert még a katari bankrabló sem feltétlen lopott maszkban fúrja a kasszát, azaz a fura les is les (előre jelezték), ráadásul ez ecuadori les volt.

A hathónapos felkészülés alatt ezt a lesreállítási trükköt gyakorolhatták kifulladásig, mert ahogy az ocsmányságaikat látva kijelenthető, a vébének nem Katarban a helye, úgy Katar válogatottjának sincs helye a vébén. Első házigazdaként startolt vereséggel, kaput sem talált, és hogy is tette volna? A tizenhatoson belül is csak kétszer járt, először az első félidő hosszabbításában.

Katarnak mindössze három akciója volt az ellenfél tizenhatosán belül. A házigazda képtelen volt odakerülni az ecuadori kapu elé, ezért esélye sem volt a gólszerzésre.

A vendégek egyébként sem ígértek hazai gólörömöt, zsinórban a hetedik meccsüket zárták kapott gól nélkül. De hogy ne az ötödik 0-0 kerekedjen ebből, arról az elrontott nagy visszaszámlálásban időzavarban tántorgó (ha már mindenki mást eltérítettek ezzel a téli bohóckodással) katariakon kívül, az elvett góljára fél órán belül kettőt vágó Enner Valencia gondoskodott.

Csend a(z)űrben

Ezt követően a meccset elnyelte a Jhegson Méndez névre keresztelt fekete lyuk.

Jhegson Méndez játékba avatkozásainak hőtérképe (forrás: WhoScored)

Az ecuadori Galaschek Péter nem tágított a kezdőkör vonzásából, csakhogy a Vasas-legenda antitéziseként működött, nem osztotta a zsugákat, hanem magába szippantotta. Nem csinálta a focit, inkább beszüntette. Közel makulátlanul passzolgatott, de kvázi bemelegítő gyakorlatként ugyanonnan ugyanoda, mert a közeli katari szemlélődés nem emelte a pulzusát.

Jhegson Méndeznek, az ecuadori csapat középpályásának 76 passza volt nyílt játékhelyzetből, és csak egyet rontott el (98,6%-os passzpontosság). De ahogy az látható a pályarajzon, a passzok jelentős része a saját térfelének közepén történt, és oldalirányba ment. Jól mutatja a mérkőzés képét 2-0 után. Mindössze tizenkét olyan passza volt, amelyet az ellenfél térfeléről indított.

Miután a futballistenük (Valenciáé az elmúlt öt ecuadori vébétalálat, ebből három a legutóbbi szereplésükhöz kötődik, és mindössze tíz lövésből hatékonykodta össze kvintettjét) látá, hogy ez – nekik – jó, a korábban kapott csomagokkal a lábában cseréltette le magát és nem pediglen amiatt, mint egykoron, hogy megússza a letartóztatását.

Mondjuk a katari rendőrtevék elől aligha lenne menekvés, hiszen még a csapatukról sem rejtették homok alá a véleményüket.

A hazai szurkolók:

EPA/Ronald Wittek

Nem! Nem a műizlandi, bérelt libanoniak (ők↑)! Az érdektelenségükkel tüntető hidzsábos sejkek (ők↓)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

hűlt helyén, a szünet után kiürülő stadionban még hangosabban visszhangozhatott az ecuadoriak sörkövetelése. Dzsudzsák Balázs az arab és a magyar lelátók világa közti különbségről is beszélhetett volna, de a görögkeretbe foglalt 109-et győzelemmel búcsúztató válogatottsági rekorderünk napját sem a vébényitány tette emlékezetessé. Katarban meg majd kitöltik a dühüket azokon, akik  szivárványos csékászalagra vetemednének.

Hétfőn indul a nagyüzem, 14 órától Anglia Iránnal, 17-től Hollandia Szenegállal, 20 órától az USA Walesszel játszik. Aki lemaradna, kedden is igyekszünk kivetíteni, miről..

Borítókép: EPA/Noushad Thekkayil

További tartalmak