search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Perre készül a Budweiser a FIFA ellen, de már kitalálta, mit csinál a rengeteg rajta maradt sörrel

m4sport.hu
A Budweisert gyártó cég úgy határozott, hogy a világbajnokságot megnyerő válogatott országa kapja azt a hatalmas mennyiségű sört, amellyel a katari világbajnokságra készült, de az utolsó pillanatban bejelentett sörtilalom miatt nem tud eladni.

A vb szervezői a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen mindössze két nappal a torna rajtja előtt jelentették be, hogy sörtilalmat vezetnek be a katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén.

„A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat” – közölte pénteken a FIFA.

Sajtóhírek szerint a Budweiser a FIFA egyik főszponzoraként szerződésszegés miatt perre készül a futballszövetség ellen, a rajta maradó, 75 millió euró értékű sörrel kapcsolatban pedig úgy döntött, hogy azt annak az országnak adják, amelyiknek a válogatottja megnyeri a világbajnokságot.

Borítókép: Budweiser sör a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság médiaközpontjában, Dohában 2022. november 18-án (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

További tartalmak