search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

Élő Eredmények

A holland játékosok Louis van Gaalért küzdenek a vb-n

MTI
Rákkezelésen átesett szövetségi kapitányukért, Louis van Gaalért küzdenek a hollandok a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Virgil van Dijk csapatkapitány megindító szavakkal ecsetelte hétfőn az Oranje hozzáállását:

„Emberek vagyunk, és mindannyiunkat sokkolt, amikor megtudtuk, hogy beteg. Louis erős, és mindenben támogatjuk őt. Biztosan nagyon nehéz neki kezelni ezt a helyzetet, de fantasztikusan csinálja – mondta a Liverpool hátvédje. – Nagyszerű fickó, és érte küzdünk, mert tudjuk, hogy ez az utolsó vb-je.”

A 71 éves Van Gaal áprilisban jelentette be, hogy prosztatarákban szenved, és már 25 sugárkezelésen esett át. Ezekre sokszor esténként a csapat edzőtáborából surrant ki, mert nem akarta betegségével terhelni a játékosokat.

Az Ajax Amsterdammal Bajnokok Ligáját nyert, majd az FC Barcelonát, a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent is vezető edző harmadik alkalommal irányítja a holland nemzeti csapatot, mellyel 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert. Mostani megbízatása a vb után jár le, helyét majd Ronald Koeman veszi át az Oranjénál.

A hollandok hétfőn Szenegál 2-0-s legyőzésével kezdtek a vb-n, és a folytatásban Ecuadorral és a házigazda Katarral találkoznak a csoportkörben.

Borítókép: EPA/Koen van Weel

További tartalmak