search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Bárki játszik vb-meccset, a japánok összeszedik a szemetet

m4sport.hu
A katariak szerint elképesztő amit a japán szurkolók csinálnak, míg szerintük ez a természetes.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságon komoly visszhangot kapott, hogy a Japán futballszurkolók – és mellettük a szenegáliak – egy része a meccsek után ott maradt a stadionban és összeszedte a szemetet amit saját honfitársaik hagytak szét.

A katari világbajnokságon ezt még tovább fokozták, ezúttal egy olyan meccs – a Katar-Ecuador összecsapás – után jelentek meg a stadionban, hogy rendet rakjanak és megpróbálják olyan állapotba hozni a nézőteret, amilyen a meccs előtt volt.

Japánok vagyunk, és nem hagyunk magunk után szemetet, tiszteljük a helyet” – mondták a Twitterre feltöltött videóban arról, miért takarítják ki mindig az adott stadionokat.

A japán szurkolóknak azonban a munka mellett örömre is van okuk, hiszen válogatottjuk bemutatkozott a vb-n és hátrányból fordítva győzte le a németeket.

Borítókép: DOHA, QATAR - NOVEMBER 23: Japanese fans clear rubbish from the stands during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group E match between Germany and Japan at Khalifa International Stadium on November 23, 2022 in Doha, Qatar. (Photo by Alex Grimm/Getty Images)

További tartalmak