search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Véget ért a világbajnokság a francia védő számára

m4sport.hu
A címvédő francia labdarúgó-válogatott számára biztatóan indult a katari világbajnokság az ausztrálok magabiztos, 4-1-es legyőzésével. Lucas Hernández számára keserű emlékként marad meg ez a mérkőzés, hiszen pont akkor sérült meg, amikor Goodwin megszerezte a vezetést az ellenfélnek.

Közvetlenül a 9. perceben esett gól előtt lehetett látni, hogy Hernández a földön fekszik, a 13. percben pedig le is cserélték, a helyére testvére, Theo szállt be, aki meg is hálálta a bizalmat a meccsen.

Az igazi keserű pirulát viszont később kellett lenyelnie a lecserélt fivérnek az orvosok diagnózisát hallva. A 26 éves hátvédnek elszakadt a nyitómérkőzésen az elülső keresztszalagja a jobb térdén, így számára szűk tíz percet tartott a világbajnokság.

A tréner a mérkőzés után azt mondta, hogy bár a Bayern München játékosára még vár néhány teszt, de „súlyosnak tűnik” a probléma. Később a L’Équipe című napilap már arról számolt be, hogy a hátvéd jobb térdében elszakadtak a szalagok, emiatt hosszú kihagyás vár rá. Ezt a francia szövetség később megerősítette.

A címvédő franciák – akik sérülés miatt korábban többek között Paul Pogbát, N’Golo Kantét és aranylabdás Karim Benzemát is elveszítették – kedden 4-1-re nyertek az ausztrál válogatott ellen. Lucas Hernández helyett öccse, az AC Milanban futballozó Theo áll be a 13. percben, miután Lucas az ausztrálok vezető gólját megelőző beadásnál megsérült.

Mivel Deschamps Hernández helyére nem hívhat be új játékost a keretbe, a címvédő így 24 labdarúgóval folytatja a tornát.

Borítókép: Lucas Hernandez (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak