search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

Élő Eredmények

Cristiano Ronaldo azt reméli, hasonlóan zajlik a világbajnokság, mint a 2016-os Eb

m4sport.hu
A portugál válogatott szerda délután mutatkozik be a katari világbajnokságon a nehéznek ígérkező mérkőzésen Ghána ellen. Cristiano Ronaldo, a luzitánok legnagyobb csillaga úgy érzi, hogy felkészülten érkeztek a vb-re, és reméli, hogy képesek lesznek hasonlóan szép tornát vívni, mint amikor Franciaországban megnyerték az Európa-bajnokságot.

A 37 éves, utolsó világbajnokságára készülő játékos, aki kedden bontott szerződést – közös megegyezéssel – a Manchester Uniteddel, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA) nyilatkozott, csapata bemutatkozása előtt Katarban.

A szokatlan időpontban megrendezett világbajnokságról:

“A csapat felkészült, ez egy újabb kihívás lesz. Egy olyan torna, amelyet most egy eltérő évszakban rendeznek. De ahogy mondtam, ez nem lehet kifogás. A játékosok rendesen felkészültek erre. A stáb, ez egész portugál delegáció. Ezért azt várom, hogy kiváló tornánk lesz. De majd meglátjuk, mit hoz a végén.”

Portugália is az esélyesek között a végső győzelemre:

Az esélyesek mindig ugyanazok, 4-5 csapat. Úgy gondolom, Portugália is ott van az 5-6 esélyes között. De a labdarúgás egy dinamikus sport, bármi megtörténhet. Ahogyan az 2016-ban is történt, amikor nem voltunk esélyesek, de a döntőig jutottunk, meg is nyertük. Idén is hasonló lesz. Minden tornán az Eb-ken és világbajnokságokon ez van. Relatív, hogy ki számít esélyesnek. Mindenki máshogy látja az esélyeket. Véleményem szerint Portugáliának nagy esélye van arra, hogy sokáig jusson ezen a tornán.”

Neki az is megfelel, ha a góljai nélkül nyerik a világbajnokságot:

Én mindig egy módon nézem a dolgokat. A csúcsok a maguk természetes újtán jönnek. Én nem hajszolom a rekordokat, ők találnak meg engem. Nem hiszem, hogy ehhez bármiféle extra motivációra lenne szükségem. Ahogy mindig, a legjobbamat próbálom kihozni, egy újabb torna, amelyre készen állok. Az ötödik vb-m lesz, a gólok pedig majd jönnek a maguk természetes módján. Ahogyan mindig. A legfontosabb, hogy a csapat nyerjen. Ha én nem szerzek gólt, de a csapat nyer, azt azonnal aláírom.”

Borítókép: Cristiano Ronaldo (m4sport.hu)

További tartalmak