search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

Élő Eredmények

Eden Hazard szerint a németeknek többet kéne a focival foglalkozniuk

m4sport.hu
Lothar Matthäus után Eden Hazard is a német válogatottat kritizálta, amiért többet foglalkoznak a politikával, mint a labdarúgással.

A Japán elleni világbajnoki csoportmeccs előtt a német válogatott tagjai eltakarták a szájukat, tiltakozásul a FIFA kilátásba helyezett szankcióival szemben, mondván elhallgattatják őket. Lothar Matthäus után a belgák csapatkapitánya, Eden Hazard is kritikusan értékelte Neuerék cselekedetét – írja az RMC Sport.

“Jobban tették volna, ha nem teszik meg, és nyernek. Focizni vagyunk itt, nem politikai üzenetet közvetíteni” – mondta a Real Madrid támadója, majd folytatta: “Nem szívesen beszélek erről, mert játszani vagyok itt. Nem akartam sárga lappal kezdeni a meccset, mivel az bosszantó lett volna a torna hátralévő részére. Ha még egyszer lehetőségem lesz felvenni, talán megteszem”.

A FIFA figyelmeztette a játékosokat, hogy a jóváhagyottól eltérő (a németek esetében a szeretet minden formáját támogató One love) karszalag viselését sárgalappal büntetik, az ítélettel több ország válogatottja sem volt megelégedve, ráadásul szerdán a német szövetség be is perelte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget.

A katari világbajnokság szerdai játéknapján Németország sokkoló körülmények között 2-1-re elveszítette a nyitómeccsét Japán ellen, míg a Hazard által irányított Belgium nagy nehézségek árán 1-0-s győzelmet aratott Kanadával szemben.

Borítókép: ar-Rajján, 2022. november 23. A német kezdőcsapat fényképezkedik, mielőtt megkezdődik a Németország-Japán mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a E csoportban az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Beperli a FIFA-t a német szövetség – sajtóhír
Német sajtóértesülés szerint a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul annak tisztázása érdekében, hogy jogszerű volt-e a FIFA részéről sárga lapos figyelmeztetést kilátásba helyezni azon csapatkapitányok ellen, akik többszínű szívvel, One Love-felirattal ellátott karszalaggal lépnek pályára a katari világbajnokságon.
Cikkek
Sok helyzet, kevés gól – Kanada meglepte a világot, de Belgiumot nem tudta
A foci legnagyobb színpada más kávéház. Ezt Kanada első kézből tapasztalhatta Belgium ellen, hiszen a meccsen több mint 20 lövéssel próbálkoztak, gólt viszont nem tudtak szerezni, sőt még egy büntetőt is kihagytak. Az egyik európai esélyesnek tartott Belgium pedig alig dolgozott ki helyzetet, mégis nyertek, és a meccs után minden bizonnyal sok kritikát kap majd Roberto Martinez együttese, de elcsente a három pontot az észak-amerikai válogatottól. A rutin döntött.
Cikkek