search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Embolo szülőhazája ellen talált be, Svájc legyőzte a negatív vb-csúcshoz közelítő Kamerunt

m4sport.hu
Svájc 1–0-ra legyőzte Kamerunt a labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első mérkőzését. A győztes gólt a második félidő elején a kameruni születésű Breel Embolo szerezte.

FIFA világbajnokság, G csoport
Svájc–Kamerun 1–0 (0–0)
Al Vakra, Al Janoub Stadion, 39 089 néző

V: Facundo Tello (argentin)

Gólszerző: Embolo (48.)
Sárga lap: Elvedi (64.), Akanji (84.), ill. Fai (36.)

Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez (Cömert, 90.) – Freuler, Xhaka – Shaqiri (Frei, 72.), Sow (Okafor, 72.), Vargas (Rieder, 81.) – Embolo (Seferovic, 72.)
Kamerun: Onana – Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo – Hongla (Onduoa, 68.), Gouet, Anguissa – Mbeumo (Ngalameu, 81.), Choupo-Moting (Aboubacar, 74.), Toko Ekambi (Nkoudou, 74.)

Sorozatban nyolcadik világbajnoki veresége ellen küzdött a kameruni válogatott a Svájc elleni nyitányon (a negatív rekorder Mexikó kilenccel). Nem is reménytelenül: bár az esélyesebb svájci válogatott birtokolta az első félidőben többet a labdát, Choupo-Motingék ellentámadásaiban jóval több veszély volt. A Bayern támadójának ziccerét Sommer védte, előtte pedig Toko Ekambi kísérlete ment fölé. A túloldalon egyedül a szögletek jelentettek némi fenyegetést, Akanji kétszer is ígéretes helyzetben fejelt mellé.

Ami nem sikerült az első félidőben a svájciaknak, az a fordulás után két és fél perc alatt összejött: akcióból a kameruni védelem mögé kerültek, Shaqiri centerezését az egyébként kameruni születésű Breel Embolo váltotta gólra, nem is ünnepelt látványosan.

Innentől a kameruniaknak kellett menni az eredmény után, de a nagyobb helyzeteket a területeket kihasználó pirosmezesek alakították ki, egy ízben Onana védett hatalmasat, majd a szöglet után Anguissa mentette meg góltól csapatát. Kamerun hátrányban nem bírt nagy helyzetet kialakítani, így elszenvedte sorozatban nyolcadik vereségét világbajnoki meccsen, Svájc pedig a továbbjutás szempontjából kötelezőt hozott, de a nehezebb meccsek még csak most következnek.

A G csoport másik mérkőzését (Brazília–Szerbia) 20 órától rendezik.

Borítókép: EPA/LAURENT GILLIERON

További tartalmak