search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

Élő Eredmények

Iránnak követnie kellene a nyolclépcsős protokollt sérült kapusával, tanácsolja a FIFA

MTI
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azt javasolta iráni válogatott szakmai stábjának, hogy kövesse a fejsérülésekre előírt protokollt a katari világbajnokságon Anglia ellen megsérült kapusuk, Alireza Bejranvand esetében, és egyelőre nem engedje játszani. A csapat eleget tett a FIFA kérésének és csütörtökön közölte: nem engedi pályára lépni Bejranvandot.

A FIFA folyamatosan tartja a kapcsolatot az iráni szövetséggel a 30 éves hálóőr szerencsétlen ütközése miatt, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Bejravandnak addig nem szabadna visszatérnie a pályára, amíg nem teljesíti a nyolclépcsős visszatérési protokollt.

Ennek értelmében az idén a Persepolishoz igazolt kapusnak – akit a 20. percben le kellett cserélni – 72 óráig tünetmentesnek kellene lennie.

„Van egy orvosi protokoll, amit tiszteletben tartunk” – nyilatkozta Carlos Quieroz, az irániak szövetségi kapitánya, majd megerősítette, hogy elsőszámú kapusa nem fog játszani a Wales elleni mérkőzésen.

A hétfői meccset követően ugyan az irániak kórházba szállították Bejranvandot, viszont nem adtak hivatalos tájékoztatást az állapotáról azon kívül, hogy orrsérülést szenvedett.

A FIFA illetékesei közölték: úgy gondolják, hogy a futballistának célszerű lenne kihagynia a Wales elleni pénteki találkozót.

Borítókép: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

További tartalmak