search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Megoperálták a vb-n súlyos sérülést szenvedett francia sztárvédőt

MTI
Megoperálták Lucas Hernándezt, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott védőjét, aki csapata katari nyitómérkőzésén szenvedett térdszalagszakadást.

 

A Bayern München 26 éves balhátvédjének mindössze 13 percig tartott a vb, miután kedden, a franciák Ausztrália elleni mérkőzésének az elején elszakadt az elülső keresztszalagja.

Klubja tájékoztatása szerint a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes védőt csütörtökön Innsbruckban már meg is műtötték, és rehabilitációját Münchenben végzi majd. A Bayern azt nem közölte, mikorra várható Hernandez visszatérése, ám vélhetőleg a 2022/23-as szezonban már nem léphet pályára.

„Csapatunk fontos tagját veszítettük el. Lucas egy igazi harcos és nincs kétségem afelől, hogy mindent megtesz majd azért, hogy minél hamarabb újra játszhasson” – kommentálta Hernandez kiesését Didier Deschamps francia szövetségi kapitány.

A francia csapat címvédését alaposan megnehezítik a sérülések. Az már a vb előtt eldőlt, hogy Paul Pogbára, N’Golo Kantéra és Presnel Kimpembére sem számíthat a kapitány. Múlt héten, már közvetlen a vb-felkészülési időszakban Christopher Nkunkut veszítette el az együttes, közvetlenül a keddi első meccs előtt pedig az aranylabdás Karim Benzemát, míg a 4–1-re megnyert ausztrálok elleni mérkőzésen Hernandezt.

A francia válogatott a csoportkör folytatásában szombaton Dániával, szerdán pedig Tunéziával találkozik.

Eredmény
C csoport, 1. forduló
Franciaország-Ausztrália 4-1 (2-1)
al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 40 875 néző, v.: Victor Gomes (dél-afrikai)
gólszerzők: Rabiot (27.), Giroud (32., 71.), Mbappé (68.), illetve Goodwin (9.)
sárga lap: Duke (55.), Irvine (80.), Mooy (95.)
Franciaország:
Hugo Lloris – Benjamin Pavard (Jules Koundé, 89.), Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté, Lucas Hernández (Theo Hernández, 13.) – Adrien Rabiot, Antoine Griezmann, Aurélien Tchouaméni (Youssouf Fofana, 77.) – Ousmane Dembélé (Kingsley Coman, 77.), Kylian Mbappé – Olivier Giroud (Marcus Thuram, 89.)
Ausztrália:
Mathew Ryan – Nathaniel Atkinson (Milos Degenek, 85.), Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich – Riley McGree (Awer Mabil, 73.), Aaron Mooy, Jackson Irvine (Keanu Baccus, 85.) – Mathew Leckie, Mitchell Duke (Jason Cummings, 56.), Craig Goodwin (Garang Kuol, 73.)

 

Borítókép: EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak