search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Megvan a vb első piros lapja – Irán 98. és 101. perces góllal sokkolta Walest

m4sport.hu
A walesi válogatott 2–0-ra kikapott Irántól a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában, a B jelű négyesben.

 

Összefoglaló

B csoport, 2. forduló
Wales-Irán 0-2 (0-0)
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 40 875 néző, v.: Mario Escobar (guatemalai)
gólszerzők: Cesmi (98.), Rezajan (101.)
sárga lap: Rodon (45+3.), illetve Rezajan (94.), Dzsahanbahs (95.)
piros lap: Hennessey (86.)
Wales:
Wayne Hennessey – Chris Mepham, Joe Rodon, Ben Davies – Connor Roberts (Brennan Johnson, 57.), Aaron Ramsey (Danny Ward, 87.), Ethan Ampadu (Joe Allen, 77.), Jonny Williams (Daniel James, 57.) – Gareth Bale, Kieffer Moore, Harry Wilson
Irán:
Sejed Hosszein Hosszeini – Ramin Rezajan, Madzsid Hosszeini, Morteza Puraligandzsi, Milad Mohammadi – Szaed Ezatolahi (Ali Karimi, 83.) – Ali Golizadeh (Alireza Dzsahanbahs, 77.), Ahmad Nurollahi (Ruzbeh Cesmi, 77.), Ehszan Hadzsafi (Medi Torabi, 77.), Medi Taremi – Sardar Azmun (Karim Anszarifard, 68.)

Ami a mérkőzést illeti, nem bővelkedett a helyzetekben, ráadásul némileg meglepetésre inkább az iráni együttes végig sokkal veszélyesebben futballozott Walesnél.

A 12. percben Kieffer Moore előtt adódott lehetőség, a walesiek hórihorgas támadója azonban öt méterről estében a kapusba lőtte a labdát. A 15. percben Irán megszerezte a vezetést, sokáig azonban nem örülhetett, a VAR ugyanis egy gyors visszanézés után lest jelzett.

A mérkőzés legnagyobb helyzeteit a második félidő eleje hozta el: az 51. percben Medi Taremi lőtt ziccerben kapufát, az irániak rögtön a következő támadásban pedig ismét a lécet találták el. Az ázsiai csapat a folytatásban is nagyobb elánnal játszott, a 73. percben Saeid Ezatolahi távoli lövésénénél óriásit kellett nyújtózkodnia Wayne Hennessey kapusnak.

A 84. percben Walesnek volt egy helyzete, néhány másodperccel később, az iráni kontránál viszont már Hennessey kaszálta el brutálisan Taremit – tettéért először sárga lapot kapott, a VAR ezt azonban felülbírálta, s kiállítás lett a vége.

Ez volt a katari világbajnokság első piros lapja.

Amikor már mindenki azt hitte, gól nélküli döntetlennel kihúzza Wales, jött a ráadás, melynek a nyolcadik percében Roozbe Csesmi villant, s egy rossz felszabadítás után 20 méterről kilőtte a jobb alsót – három percre rá ismét elmehetett Irán, a kontra végén pedig érkezett a második is, ekkor Ramin Rezajan mattolta a walesieket.

Az első iráni gól

A vége 2–0 lett, ami azt jelenti, hogy Bale-ék a kiesés szélére sodródtak a B jelű négyesben.

 

Borítókép: Irán a 2–6-os kezdés ellenére is nyeregben az utolsó forduló előtt (fotó: EPA/Abedin Taherkenareh).

További tartalmak