search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

A szóra sem érdemes angolok és hollandok helyett beszéljünk azokról, akik megérdemlik

m4sport.hu | Szerző: Petykó Adrián
Ha a legnagyobb csapatok is megengedhetik maguknak, hogy a világbajnokság egyes meccsein ne csináljanak semmit, kezeljük is helyén, amit a futball címén művelnek, szombati kivetítőnkben igyekszünk is elmenni mellettük, hogy csak azokkal tegyünk kivételt, akik megérdemlik: az irániakkal és az ecuadoriakkal.

Irán

Elképzelhetetlen, milyen érzelmek dúlhatnak az irániak lelkében, hisz már a himnuszuk éneklése vagy nem éneklése is szélsőséges megítélés alá esik, a lelátóról sokan egyenesen ki is fütyülik azt, hiszen a honfitársait százszámra gyilkoló hazai rezsimet hallják benne. A szurkolók, ha csak tehetik, demonstrálják, melyik oldalon állnak a Mahsa Amini meggyilkolásával kirobbanó véres eseményekben.

A játékosok elfogódottságát az angolok hat góllal használták ki, a walesiek ellen azonban mentek mint a meszes. No nem az első félidő maradt emlékezetes: úgy néz ki a magyar idő szerint 11 órás kezdés Katarban is korán van. Eddig egy tizenegyesgól és más semmi a délelőtti mérleg a négy meccsen.

Aztán megtudtuk, mire mennének egy napsütéses délután Stoke-ban, vagy tetszőleges vidéki brit stadionban: a walesi játékosok fantáziátlanul, de nagy elánnal tolták, ha kellett, kíméletlenül, meg is lett a torna első piros lapja. Ami új erőt adott az irániaknak, konkrétan akkor nyílt az olló:

Addig is közelebb álltak a gólhoz, volt, hogy egy támadáson belül kétszer találták el a kapufát, ám közben morzsolódtak is szép számmal: hármójukat is görcs miatt kellett lecserélnie a válogatottat harmadik vébéjén irányító Carlos Quieroznak.

A 98. percben Ruzbeh Cesmi egyszerre szerezte meg a vébék legkésőbbi győztes, az idei tél első tizenhatoson kívüli, és az iráni katarzist érő gólját. Amire még rá is tromfoltak.

Mivel legfőbb fegyverét, Garteh Bale-t nem tudta előkapni, hoppá a walesikeről nem beszélünk. Szóval pikáns kilátások: a továbbjutásról az Irán–USA dönt.

Ecuador:

Úgy volt, hogy Ecuador alkalmazkodik, és még hendikeppel is kezdett – majd leuralta a hátralévő kilencven egy néhány percet.

Párharcokat erőltető letámadással megoldották, hogyan jussanak a hollandok térfélre, egyúttal tartsák féken a labdakihozatalaikat. Középen Moisés Caicedo és Jhegson Méndez buldogpárosa harapott, a széleken Pervis Estupiñán és Angelo Preciado füstölt a vonal mellett, előbbi különösen nagyot játszott, míg elöl, ki más, Enner Valencia a többiekhez felnövő alázattal hozta, amit egy ország futballhéroszától várnak.

Hat gólt zsinórban vébégólkirályok szoktak rúgni:

A góljukban benne volt mindez cakumpakk:

A pontosztozkodással elégedett Luis van Gaal kedveskedését valószínűleg nemcsak a neki szerelmet valló újságíró vívhatta ki, hanem az ecuadoriak argentin kapitánya, Gustavo Alfaro is. Már csak nem szabad kikapniuk Szenegáltól.

Távirati stílusban a szóra sem érdemesekről:

– a hollandok az első percekkel befejezettnek tekintették a meccsüket, és miután beletörődtek, hogy nincs ebben több, és rájöttek, hogy Katar ellen kell biztosítani a nyolcaddöntőt, úgy voltak vele, ez a döntetlen olyan, mint a tartozom neked cetli a pénzhez képest, majdnem annyit ér, mint a győzelem.

A házigazda ugyanis kiesett, bár egy importgólszerzőt azért tudott intézni 12 esztendő felkészülése alatt. Ne legyünk pikírtek, a második félidőben Katar jogosan szerezte meg története első vébétalálatát, de az önveszélyes mutatványokkal valójában Szenegál malmára hajtották a vizet, akikről viszont mindent elmond, hogy Édouard Mendy bravúrjai nélkül még így is többet kaphattak volna.

– Az angol–amerikait hagyjuk is.

Arccal a hétvége felé, szombaton kiderül, hogy az argentinok tényleg olyan rosszak-e. A franciák meg olyan jók? Hogy Lewandowskit is lefékezik-e a szaúdiak (apropó fékezés, az megvan, mivel lepte meg hercegük a nagyot szóló bravúr után a játékosokat? Rolls-Royce-okkal! Bezám!), és hogy Laïdouni e 🤔 a minden? Azaz időrendben és nem rákjárásban:
11:00 D csoport, Tunézia–Ausztrália
14:00 C csoport, Lengyelország – Szaúd-Arábia
17:00 D csoport, Franciaország–Dánia
20:00 C csoport, Argentína–Mexikó

 

Korábbi kivetítőink:

Antifocival fizetünk meg a vébécsodák ünnepléséért

A Bayern–Japán és a magyar vébécsúcs ostroma sem tartogatott annyi izgalmat, mint egy 0-0-s meccs félideje

Messiék felkenődtek a szaúdi nagy falra, miközben Lewandowski is megtudta, ki az igazi vébéGOAT

A 100 az új 90 – az Iránnal dúsított angol támadásoknál is nagyobbat szólhatott volna Bale

Itt már nem kellett csalni, a katariak belevesztek a Vasas-legenda ecuadori antitézisébe

További tartalmak