search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Egy felpattanó beadás utáni fejes döntött: Ausztrália nyert Tunézia ellen

m4sport.hu | Kovács Máté
A D csoportban három nyeretlen csapat is volt a csoportkör első fordulója után, ebből kettő, Tunézia és Ausztrália egymással csapott össze. A tét nem kisebb volt mint, hogy mely válogatott kerül közelebb a továbbjutáshoz. Az afrikai csapatnak tizenkét lövése volt, jelentősen többet birtokolta a labdát is, az egyetlen gólt mégis a kenguruk szerezték. Tunézia távol, Ausztrália pedig jó helyzetbe került a továbbjutást illetően.

A Tunézia-Ausztrália mérkőzés összefoglalója:

Az Aïssa Laïdounival felálló Tunézia a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének egyik kellemes meglepetése volt eddig, hiszen gól nélküli döntetlent játszottak Dániával, és akár azt is mondhatnánk, hogy a legjobb afrikai csapat volt az első fordulóban. Ezek alapján pedig a Karthágói sasainak is becézett együttes nagy bizakodással várhatta az Ausztrália ellen meccsét, melyen egy győzelemmel nagy lépést tehetett volna a továbbjutás felé. Jalel Kadri együttesében megint kezdett a dánok elleni mérkőzésen a meccs legjobbjának megválasztott, ferencvárosi Aïssa Laïdouni. Eseménytelenül kezdődött a meccs, egészen a 23. percig nem is volt kaput eltaláló próbálkozás, ám akkor egy felpattanó beadás után Mitchell Duke remekül fejelt a kapuba, így megszerezve Ausztráliának a vezetést. Az első félidő végén még volt esélye Laïdouniéknek az egyenlítésre, de a veszélyes helyzetek csak veszélyes helyzetek maradtak.

A szünet után már veszélyesebben játszott az afrikai csapat, de az első kapura tartó próbálkozásukra egészen a 72. percig kellett várni. Egy utolsó pontos passz, egy jól átvett labda vagy egy jó ütemű indítás mindig hiányzott Tunéziától, hiába játszott nagy fölényben a meccs második felében. Ausztrália történetének 18. vb-meccsén a harmadik győzelmét aratta – és 1974 után másodszor zárt kapott gól nélkül -, így megmaradt az esélye a továbbjutásra, melyet majd Dánia ellen vívhat ki a csoportkör zárófordulójában. A tunéziai csapat második katari mérkőzésén sem játszott rosszul, viszont továbbra sem szerzett gólt, és egy ponttal várja a csoport záró körét, amelyben majd a címvédő franciákkal találkozik, így a nyolcaddöntőbe jutási esélyei minimálisra csökkentek.
A D csoport folytatásában a címvédő Franciaország Dániával csap majd össze szombat délután öt órától.
D csoport, 2. forduló:
Tunézia-Ausztrália 0-1 (0-1)

al-Vakra, 41 823 néző, v.: Daniel Siebert (német)

Gólszerző: Duke (23.)
Sárga lap: Laidouni (26.), Abdi (64.), Szászí (93.)
Tunézia:
Ájmen Damen – Dylan Bronn (Vajdi Kesrida, 73.), Jasszin Meriah, Montasszar Talbi – Mohamed Drager (Ferdzsání Szászí, a szünetben), Ellyes Skíri, Aissa Laidouni (Vahbí Hazrí, 67.), Alí Abdi – Naim Sliti, Isszam Dzsebali (Taha Jasszin Kenisszi, 73.), Jusszef Mszakni
Ausztrália:
Mathew Ryan – Fran Karacic (Milos Degenek , 75.), Harry Souttar, Aziz Behich, Kye Rowles – Mathew Leckie ( Keanu Baccus, 85.), Jackson Irvine, Aaron Mooy, Craig Goodwin (Awer Mabil, 85.) – Mitchell Duke (Jamie Maclaren, 64.), Riley McGree (Ajdin Hrustic, 64.)
Borítókép: MTI/EPA/Abir Sultan

További tartalmak