search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Lewandowski megtörte a jeget - Lengyelország legyőzte Szaúd-Arábiát

m4sport.hu/MTI
A C csoport második fordulójában az első körben csalódást okozó Lengyelország és a torna egyik legnagyobb meglepetésével előrukkoló Szaúd-Arábia találkozott egymással. A szaúdiak jól kezdték a meccset, mégis a lengyelek szerezték meg a vezetést, melyet meg is tartottak a mérkőzés végéig, sőt, rá is dupláztak, bezsebelve a három pontot.

Eredmény:
C csoport, 2. forduló:
Lengyelország – Szaúd-Arábia 2-0 (1-0)
al-Rajjan, Egyetemvárosi Stadion, 44 259 néző, v.: Wilton Sampaio (brazil)
gólszerzők: Zielinski (39.), Lewandowski (82.)
sárga lap: Kiwior (15.), Cash (16.), Milik (19.), illetve al-Malki (20.), al-Amri (45+4.)

Lengyelország: Wojciech Szczesny – Matty Cash, Kamil Glik, Jakub Kiwior, Bartosz Bereszynski – Grzegorz Krychowiak, Krystian Bielik – Arkadiusz Milik (Krzysztof Piatek, 71.), Piotr Zielinski (Jakub Kaminski, 63.), Przemyslaw Frankowski – Robert Lewandowski

Szaúd-Arábia: Mohamed al-Ovajsz – Szaud Abdulhamid, Abdudelah al-Amri, Ali al-Bulaihi, Mohammed al-Burajk (Szultan al-Ganam, 65.) – Szami al-Nadzsej (Navaf al-Abid, a szünetben, Hattan Bahebri, 95.), Abdulelah al-Malki (Abdulrahman Alobud, 85.), Mohamed Kanno – Firasz al-Buraikan, Szaleh al-Sehri (Nasszer al-Davszari, 85.), Szalem al-Davszari

A mérkőzést Szaúd-Arábia kezdte aktívabban, komoly helyzetig azonban nem jutott egyik csapat sem. Komoly harc alakult ki a középpályán, egészen a 39. percig állt fent ez a helyzet, ekkor a lengyelek csapatkapitánya, Robert Lewandowski került helyzetbe, ám befejezés helyett inkább a passz mellett döntött, amit csapattársa, Piotr Zielinski értékesített.

A folytatásban nyomni kezdtek a szaúdiak, büntetőig is eljutottak még az első játékrészben, ám Szczesny óriási dupla-védésével maradt az előnyük a félidőre.

A második játékrész sokkal aktívabb játékot hozott mindkét fél részéről, a szaúdiak a gól reményében támadtak míg a lengyelek jól kontráztak, kétszer kapufáig is jutottak. A zöld-mezesek hiába próbálkoztak majdnem háromszor annyit, újabb lengyel gól született – amely Robert Lewandowski első világbajnoki gólját jelentette egyben -, ezzel végképp eldőlt a mérkőzés.

Így Lengyelország 4 ponttal áll két forduló után, Szaúd-Arábiának pedig maradt az argentinok ellen megszerzett 3 pontjuk.

Borítókép: Fotó: EPA/Ronald Wittek

További tartalmak